La revolució de la cultura immersiva

(Article publicat originalment al portal del Cercle Català d’Història, el març de 2023).

La tecnologia ha avançat a passos de gegant en les últimes dècades, i cada vegada és més comú escoltar termes com «realitat immersiva»«realitat virtual» o «realitat augmentada». Aquests termes es refereixen a tecnologies que ens permeten experimentar diferents realitats, a través d’ordinadors, telèfons mòbils i altres dispositius.
Per realitat immersiva ens referim a una experiència en què l’usuari es troba totalment immers en una realitat generada per ordinador. Això es pot aconseguir amb diferents dispositius, com ara ulleres o casc de realitat virtual o altres elements que emulen la realitat, i els usuaris poden interactuar amb l’entorn virtual de diverses maneres, incloent-hi el control a través de gestos, veu i altres comandes.
Una de les tipologies més impactants de les noves tecnologies immersives, és la realitat virtual, on l’usuari experimenta una realitat totalment generada per ordinador sense cap connexió amb el món real i on es mou lliurement per un entorn virtual i pot interactuar amb els elements digitals generats. L’altra gran tipologia és la realitat augmentada. En aquest cas, ens referim a una experiència en què els elements digitals se superposen a la vista del món real en temps real, i s’aconsegueix amb dispositius com càmeres de mòbil o tauletes que escanegen l’entorn real i superposen elements digitals, creant una experiència enriquidora i interactiva per a l’usuari.

Llegir més…!

Deja un comentario