Art urbà o gamberrada?

(Article publicat originalment al portal del Cercle Català d’Història, el juliol de 2022).

La capital catalana és des de fa anys una de les capitals mundials d’aquest Street Art i de la variant coneguda com a Grafiti. Un títol que s’ha guanyat a pols, degut no només a la quantitat d’expressions artístiques que acull, sinó perquè també és la residència de molts dels artistes més famosos del planeta en aquesta àrea. Atrets per tot aquest ambient, l’acumulació d’artistes de renom és enorme. La ciutat uneix una localització clau, i acumula abundant infraestructura per al desenvolupament de les arts.
En aquest context, l’arribada d’aquestes arts pictòriques, va trobar l’ambient perfecte per assentar-se i estendre’s. La ciutat, a més, es va mostrar favorable a aquest creixement, a causa del seu caràcter alternatiu i d’una recerca de noves expressions i innovacions artístiques en què aquest nou format va arrasar clarament.
Però allò que va néixer com una idea d’art urbà, s’ha convertit en bona part en gamberrada, i després d’una sentència del Tribunal Suprem, possible delicte. Tot depèn què representa el grafit i on es pinta.»

Llegir més…!

Deja un comentario