h1

Defensant la recerca!

gener 29, 2015

quixot

El motiu dels meus posts és la localització d’aquest article publicat pel Sr. Àngels Casals a través de la xarxa al diari el Pais. Suposo que he trigat a assabentar-me… perquè no llegeixo el País !

Ens trobem davant un joc d’hipocresia, barrejat amb prejudicis i pors absurdes de “fer el ridícul”. Tot plegat desemboca en coses tant extranyes com articles a la premsa combatent línees de recerca, negant-les totes, fins i tot quan hi ha proves “científiques i acadèmiques” que les demostren. Em refereixo aqui a l’existència del port de Pals.

Com aquest controvertit punt de l’existència o no del port de Pals em toca molt directament, he pensat refrescar la memòria als nostres il·lustrats catedràtics amb la següent relació de posts-notícia:

El primer és el del Sr. Àngels Casals amb qui ens coneixem, i el qual … per cert… m’ha sorprés molt…Potser caldrà refrescar la memòria…

La quimera substituint la Història
Portal del diari El País del 26/11/14
ÀNGEL CASALS MARTÍNEZ
La idea de la falsificació documental feta de manera sistemàtica per Espanya des de Felip II dóna ales a la teoria conspirativa i en reforça la comprovació impossible.

Les proves definitives demostren que Pals tenia port tot i que de manera sorprenenent, el professor Àngels Casals nega. Jo mateixa li vaig fer arribar per coneixença… al Sr. Casals aquestes proves… A què juga doncs el món acadèmic català ?

Article de 2011:

Pals tenia port al s. XV
Portal del diari El Punt Avui del 27/03/11
JORDI CAMPS I LINNELL
Eva Sans, del CCH, ha trobat documentació que prova que la vila empordanesa disposava d’una infraestructura portuària durant l’època de Cristòfor Colom.

La 2º prova de l’existència “d’alguna cosa ” a la zona de Ràdio Liberty de Pals fou la troballa i demostració arqueològica de la vila marinera de Pals anomenada “Torre de Pals”. Això no es pot negar, com tampoc que és l’indret o zona on es trobava el port de Pals – ja documentat- durant diversos segles…. Actualment, el Cercle Català d’HIstòria està col·laborant amb Patrimoni protegit de la Generalitat de Catalunya.

Notícia apareguda aquest passat estiu:

El passat mariner de Pals, sota les antenes
Portal del diari El Punt Avui del 28/08/14
JORDI CAMPS I LINNELL
Als terrenys de Radio Liberty hi ha restes d’estructures que podrien pertànyer a l’antiga vila marinera i al seu port. El Cercle Català d’Història ha sol·licitat a la Generalitat la protecció de les restes arqueològiques.

I a Pals van passant els anys… i encara continuen apostant per l’oblit. Per quin motiu a Catalunya hi ha molt d’ interès en voler esvair dubtes i avançar a través d’estudi i recerca excepte l’actual consistori de Pals ? Si algú en té la resposta per veure si s’entén…

Però el Cercle Català d’Història continua treballant…

Pals aposta per l’oblit
Portal del diari El Punt Avui del 28/08/14
EVA SANCHEZ SANS
Els catalans hem de recuperar el coneixement de les gestes elogiades per les nacions estrangeres de la nació catalana durant molts de segles.

Eva Sans al TN

Eva Sans al TN

Eva Sans
Cap de recerca del Cercle Català d’Història

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: