h1

Neix una nova ruta a l’Empordà que combina bicicleta amb natura per descobrir a Cristòfor Colom

Agost 4, 2014

Comunicat del Cercle Català d’Història

foto_1Les recerques i el treball realitzat des del Cercle Català d’Història sobre Cristòfor Colom i l’estudi de la seva vinculació amb la vila de Pals han fet nèixer una nova activitat que combina l’oci, la història, la cultura i la natura en una ruta que va des de Gualta a Pals entre d’altres llocs, seguint un itinerari únic que descobreix l’Empordà més autèntic i rural.

Burricleta Baix Empordà ubicada a Gualta i Mític Gestió Cultural s’han unit per traslladar les recerques del Cercle Català d’Història a través de la ruta “Descobrint Cristòfor Colom a Pals”, una ruta en bicicleta rural elèctrica, “Burricleta”, que inclou la visita sobre Cristòfor Colom que el CCH porta realitzant a Pals des de fa més de 5 anys i que transcòrrer dins el recinte gòtic. Una ruta que s’inicia a Gualta i descobreix pobles amb encant com Fonclara o Sant Feliu de Boada. La ruta també té un tram d’aventura que va des de Pals a la platja, descobrint al públic un tram del mateix Camí Ral o Reial que anava fins al Port.

Segons el president del Cercle Català d’Història, el Sr. Joaquim Ullan, aquesta nova ruta,“és una oportunitat per fer un pas endavant i mostrar al públic les restes arqueològiques de la retrobada vila marinera prop de la zona del port de Pals, localitzat i documentat en el seu moment per n’Eva Sans- la nostra cap de recerca- així com apropar la història, el patrimoni i la natura al públic de totes les edats.”

foto_2També en destaca més elements en Marc Casadellà, gestor de Burricleta: “la Burricleta o bicicleta rural elèctrica, té una vocació conciliadora amb la natura, l ‘entorn social i les persones igualant a tots els seus usuaris, i que ara també vol ser conciliadora amb la història del seu pais i descobrir tot allò que durant anys no ha estat mostrat.”

La nova ruta en burricleta “Descobrint Cristòfor Colom a Pals”, s’ha presentat oficialment en el marc de la “White Summer” aquest diumenge 3 d’agost a les 19h coincidint amb els 522 anys de la sortida del Descobridor cap a les Indies i ha comptat amb la presència també del seu protagonista, l’Almirall Cristòfor Colom i del Cercle Català d’Història.

El lema de la nova activitat que tindrà les dues primeres sortides els dies 9 i el 23 d’agost és “Saps per què es diu que Colom va sortir de Pals en el seu viatge al nou món ?”. La informació de la nova ruta en burricleta per descobrir a Cristòfor Colom la trobareu a www.ocitania.cat

Imatge dels protagonistes de la presentació

Imatge dels protagonistes de la presentació

Un moment de l'acte

Un moment de l’acte

Stand de Burricleta al White Summer Market 2014, a Pals

Stand de Burricleta al White Summer Market 2014, a Pals

Cercle Català d’Història
www.cch.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: