h1

La decadència de la diplomàcia espanyola (II)

febrer 27, 2014

En un seguit d’articles prou representatius apareguts en premsa, mostrem l’autèntica decadència d’una diplomàcia espanyola que fa aigües per totes bandes. La suposada maquinaria del ministeri d’exteriors, grinyola i no fa altre cosa que mostrar la seva autèntica concepció colonial en la manera de veure i entendre el món. Sense cap mena de dubtes, és una qüestió de temps que l’imperi espanyol continuï implacable el seu procés de desmantellament iniciat a la primera meitat del s.XVI quant Castellà es va fer amb el control de la monarquia hispànica.

Un ex-cònsol britànic alliçona una diputada del PP, al ‘Financial Times’

“Descriure la nació catalana i escocesa com a tribus traspua una ment colonialista”, li etziba el diplomàtic a Cayetana Álvarez de Toledo

Lluís Goñalons

El cònsol general del Regne Unit a Barcelona entre el 2002 i el 2005, Geoff Cowling

El cònsol general del Regne Unit a Barcelona entre el 2002 i el 2005, Geoff Cowling

El cònsol general del Regne Unit a Barcelona entre el 2002 i el 2005, Geoff Cowling, ha alliçonat la diputada del PP al congrés espanyol Cayetana Álvarez de Toledo a través d’un article al Financial Times. La diputada va publicar la setmana passada i en el mateix diari un article contra el procés sobiranista català.

A l’article, la diputada del PP acusava el govern català de distorsionar els fets històrics en aquest 300 aniversari de la caiguda de Catalunya en el final de la guerra de la successió espanyola. “Val la pena recordar que Catalunya era efectivament una nació independent fins a 1714 . Catalunya no es va unir voluntàriament a Espanya, va ser brutalment conquerida”, ha replicat el diplomàtic.

“Catalunya va ser tractada una mica diferent durant la guerra civil espanyola. Barcelona va ser bombardejada per l’aviació rebel de Franco, matant a 1.300 persones. El president electe de Catalunya Lluís Companys es va veure obligat a fugir a França. Va ser extradit i posteriorment afusellat per Franco al Castell de Montjuïc. No se li ha donat cap disculpa o perdó pòstum”, recrimina Cowling.

El diplomàtic recorda la Via Catalana d’aquest passat 11 de setembre, per afirmar que el moviment d’independència està “profundament arrelat en la societat catalana”, que alhora ha estat “impulsat per cada menyspreu de Madrid”.

Catalunya: Ni una regió, ni una tribu

Critica que a l’article de la setmana passada titllés Catalunya de regió. “És una nació, tal com el defineix l’Estatut”, ha replicat. Troba fora de lloc que anomeni els pobles catalans i escocesos de “tribus”. Diu que batejar-los amb aquest nom “traspua una ment colonialista”.

I no es queda aquí. Cita l’ONU per ratificar els drets de les nacions. “Tots els pobles tenen el dret de lliure determinació. En virtut d’aquest dret determinen lliurement la seva condició política i persegueixen lliurement el seu desenvolupament econòmic, social i cultural”.

Finalment, emplaça el govern espanyol a no témer la democràcia i seguir l’estela del Regne Unit: “La democràcia no és temut al Regne Unit – es va abraçar. La democràcia no ha de ser temuda a Espanya tampoc”.

Font:
Article publicat al portal EL SINGULAR DIGITAL, el 27/02/14

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: