h1

La decadència de la diplomàcia espanyola (I)

febrer 27, 2014

En un seguit d’articles prou representatius apareguts en premsa, mostrem l’autèntica decadència d’una diplomàcia espanyola que fa aigües per totes bandes. La suposada maquinaria del ministeri d’exteriors, grinyola i no fa altre cosa que mostrar la seva autèntica concepció colonial en la manera de veure i entendre el món. Sense cap mena de dubtes, és una qüestió de temps que l’imperi espanyol continuï implacable el seu procés de desmantellament iniciat a la primera meitat del s.XVI quant Castellà es va fer amb el control de la monarquia hispànica.

Toledo, al Financial Times: “Catalunya distorsiona els fets històrics per justificar greuges imaginaris”

La diputada del PP insta els líders europeus a manifestar-se obertament contra el procés català per raons “morals”

Lluís Goñalons

Article de la diputada del PP a la columna d'opinió del FT

Article de la diputada del PP a la columna d’opinió del FT

‘Europa no es pot permetre el luxe de cedir als separatistes’ és el títol que encapçala un article d’opinió de la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo al Financial Times. En el text denuncia que els catalans “distorsionen els fets històrics per justificar greuges imaginaris”.

“Han transformat la commemoració de la fi de la Guerra de Successió Espanyola del 1714 en una denúncia dels 300 anys de l”Espanya contra Catalunya’. Ells desafien l’estat de dret i, amb això, les bases de la convivència pacífica entre els espanyols. A més, el govern català s’ha negat a acatar les resolucions judicials que requereixen els nens que se’ls ensenyi un nombre mínim de classes en espanyol”, exposa la diputada des del pedestal que li cedeix el diari britànic.

La diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo

La diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo

Insta els líders europeus a afrontar l’independentisme obertament i deixar d’espolsar-se responsabilitats al·legant que és “un assumpte intern d’Espanya”. Exigeix una resposta clara “per raons polítiques i morals”. Seguidament, recomana seguir l’estela del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, qui diumenge va amenaçar Escòcia que si s’independitzava quedaria, pràcticament segur, fora de la Unió Europea.

“No hi ha res més noble, més decent o més necessari que la defensa dels drets i llibertats individuals enfront dels somnis asfixiants del nacionalisme”, assevera l’escrit de la popular advertint que els europeus “van acordar deixar enrere els nacionalismes després de la segona guerra mundial 1945”. A continuació, sintetitza el procés en dos eixos: “nacionalista i populista”.

Rajoy i les seves eines

La diputada assegura que el seu líder i president de l’Estat espanyol, Mariano Rajoy, “té la legitimitat política i els instruments jurídics per combatre amb èxit un dels desafiaments més greus per les lleis i les llibertats d’Espanya”, alerta De Toledo.

Font:
Article publicat al portal EL SINGULAR DIGITAL, el 19/02/14

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: