h1

L’Estat contra les cordes

febrer 15, 2014

rajoyLa visceralitat i la falta de cultura democràtica d’un Estat com l’espanyol que sempre s’ha fartat de fer el fanfarró recordant a tothom que és un dels estats de dret més avançats del món, han convertit “el cas català” en una pura qüestió de legalitat versus legitimitat. Però ves per on, ara resulta que aquells que han d’interpretar i impartir justícia, és a dir, els garants de la legalitat, li diuen a aquest estat que aquests catalans que reclamen el dret de poder decidir lliure i democràticament el seu futur, estan totalment dins de la llei i d’aquesta constitució tan venerada que mai ningú no s’ha pres seriosament a excepció d’aquelles qüestions relacionades amb el control del poder per part de l’estat.

Un grup de 33 jutges han signat un manifest en el que donen suport a la legalitat de la consulta a Catalunya i es clar, diguin el que diguin, això és una estocada en tota regla. Tan és així que la reacció de Madrid ha estat tan o més esbojarrada que mai, llençant a les seves feres a tractar de devorar l’enemic. I com ho ha fet?, doncs el sindicat Manos Limpias ha denunciat a aquest 33 jutges al considerar que han comès una acció disciplinaria molt greu per “falta de respecte i acatament a la Constitució”. És a dir, que segons aquests personatges, el jutges que han signat l’esmentat manifest, només pel fet de fer la seva feina, és a dir, interpretar la llei vigent, l’han infringit. Spain is different!

Ras i curt, els jutges han eliminat la qüestió de la legalitat i per tant, només resta activa la de la legitimitat. Us imagineu la imatge que donaria Espanya al món en cas de castigar aquests 33 jutges que han interpretat la llei de l’Estat?

Avui podem dir que l’Estat és en un carreró sense sortida i que l’hàbil gestió del president Mas i especialment la solidesa que demostra el poble català està demolint el jou. Sempre ha estat una evidència que allò que era bo per Espanya, era dolent per Catalunya i a l’inrevés. En el moment en que Catalunya torna a reeixir com a Nació, s’inicia la demolició de l’estat castellà!

Joaquim Ullan

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: