h1

L’enigma Colom

gener 21, 2014

lenigma-colom_9788466418164Si accedim a l’habitual descripció que dels autors fan les diferents editorials, trobarem que sobre na Maria Carme Roca, ens diuen el següent:

“Maria Carme Roca (Barcelona, 1955), historiadora i filòloga, des de l’any 1997 es dedica professionalment a l’escriptura. D’ençà d’aleshores ha publicat més de vint-i-cinc llibres, molts dels quals adreçats al públic infantil i juvenil. La passió que sent per la literatura i la història fa que sovint les uneixi i escrigui novel·les en què els sentiments són els protagonistes. La seva novel·la Intrigues de palau va resultar guanyadora del premi Nèstor Luján 2006. L’any 2008 va publicar El monestir proscrit i el 2009 Barcino.”

Però ja que hi som, m’agradaria afegir alguna cosa més que contribueixi a ampliar la presentació d’aquesta magnífica autora i persona. Des del Cercle Català d’Història, hem tingut la sort de poder organitzar alguns actes amb la Maria Carme com a protagonista. Recordo per exemple, les presentacions d’algunes obres seves com “Dones a l’ombra de la història de Catalunya” i “L’Empordà: Terra escollida des de l’antiguitat”. Arran d’aquestes coincidències, he tingut l’oportunitat de conèixer de més a prop a la Maria Carme, i copsar la seva passió per la novel·la, per la història del país, per aquelles civilitzacions que ja ens queden un tant llunyanes, per la personalitat de les dones oblidades per la història, i per tantes i tantes coses, que un cop barrejades amb la seva imaginació, ens forneixen de grans obres com la que ara presenta. Parlant amb ella, és desprèn la seva capacitat de treball, el rigor amb la que realitza la seva tasca, i fins i tot el seu sentit de la responsabilitat essent conscient com és de que amb la història no s’hi juga. La Maria Carme és un pou de senzillesa, d’humilitat, però també de coneixement, sensibilitat i de tenacitat.

1z11030400_03Sempre vaig pensar, que de ben segur la Maria Carme Roca, després d’escoltar tantes i tantes xerrades sobre Cristòfor Colom i la tergiversació patida per aquest personatge, un dia o altra dedicaria una de les seves històries a aquest català universal, però francament veia lluny el moment de tenir aquesta obra entre les mans. Ara però, Maria Carme Roca sorprèn al món amb “L’enigma Colom”, i de ben segur que ens farà gaudir d’una fantàstica història amb un personatge central de l’obra, que cal reivindicar d’una manera ja definitiva. Una sacsejada més per als que pretenen mantenir les mentides sobre Colom!

Sinopsi de “L’enigma Colom

“1493. L’almirall Colom ha tornat de les Índies Occidentals i prepara una altra expedició. Temps enrere, Guerau de Gualbes, fill bastard d’un noble, havia treballat sota les seves ordres. Però ara es veu obligat a amagar-se dels seus enemics en una Barcelona que procura mantenir les seves institucions d’autogovern malgrat els intents del rei Ferran per controlar-les. Mentre Guerau fa l’impossible per recuperar la confiança del seu antic mentor i l’amor de Blanca, la dona que estima, es veurà implicat en una teranyina de venjances, interessos i conspiracions creuades que tenen com a nexe d’unió l’almirall Colom i el seu gran projecte.”

lenigma-colom_9788466418164b

Felicitats Maria Carme!

Joaquim Ullan
President del Cercle Català d’Història
http://www.cch.cat

Anuncis

One comment

  1. […] enrere a l’article titulat L’enigma Colom, us presentàvem la darrera novel·la de l’escriptora barcelonina, M. Carme Roca. Una obra en la […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: