h1

Xerrada al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya

Agost 17, 2013

enginyers1

El passat 6 de juny d’enguany, la cap de recerca del Cercle Català d’Història, n’Eva Sans i jo mateix, vam ser convidats a una de les jornades gastronòmiques que periòdicament es celebren al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya. Aquest tipus d’activitat acostuma a ser temàtica i va acompanyada d’una xerrada prèvia que permet centrar el tema en qüestió.

enginyers2En aquest cas, la protagonista era la descoberta d’Amèrica, i de manera molt directa, el personatge de l’almirall Cristòfor Colom, i la manipulació històrica que ha patit tot aquest episodi tan transcendent per a la història de la humanitat.

No cal dir que el tema va aixecar força interès i que la xerrada i el col·loqui posterior es va allargar per sobre del que és habitual en aquest tipus d’esdeveniments. També al llarg de l’exquisit sopar que el Col·legi d’Enginyers va oferir, la tertúlia va continuar amb un interessant creuament d’opinions fins i tot amb aquells més escèptics.

Fent memòria, aquesta és la tercera xerrada que oferim amb un públic eminentment tècnic en actes tancats. La primera fou al Institut Químic de Sarrià, la segona al Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (CETIB), i aquesta darrera al Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, i es dona el cas és aquest tipus de públic, el que assumeix i assimila millor tots els arguments que s’ofereixen, a diferència del món dels historiadors o d’altres camps teòrics en que la pròpia ideologia personal dificulta aquesta acceptació.

Finalment, en nom de l’Eva Sans i en el meu propi, volem donar les gràcies a tot el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, per la seva gentilesa i atenció amb nosaltres i molt especialment a la Doctora Carme Deulofeu, veritable responsable de la nostra presència en aquell acte.

enginyers3

Joaquim Ullan

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: