h1

L’ambaixada espanyola a l’illa de Rodes

Abril 28, 2013

Fa algun temps un bon amic, en Josep Aijon em va remetre un parell de fotografies relatives a un comentari que ens havia fet prèviament sobre “l’ambaixada d’Espanya” a l’illa de Rodes.

El tema venia donat per les explicacions que un guia grec realitzava durant el trajecte en autocar per aquell històric paratge. Segons ell, en ésser l’illa un lloc de pas per a les Creuades a Terra Santa, les Ordes Militars van ser separades per idiomes: germànics, llombars, francesos, aragonesos…. i posteriorment castellans.

Un cop a soles amb el guia, va poder consultar-li per la llengua que parlaven els aragonesos i en no saber aquest donar resposta, en Josep va fer-li notar que possiblement l’expedició era catalana sense descartar que entre la tropa poguessin haver també aragonesos.

rodes_1

El guia va acceptar d’una manera molt educada els seus comentaris i tant fou així que en la següent explicació va rectificar la versió inicial, cosa que va fer que tots els visitants espanyols del grup posessin el crit al cel, com si d’experts en la matèria es tractés.

rodes_2

Les fotografies fan referència a la visita a la ciutat medieval de Rodes i concretament a un carrer que van presentar com “el carrer de les ambaixades” (veure fotografia), i a un dels edificis denominat com “l’ambaixada espanyola”. Damunt de la porta d’aquest edifici hi ha l’escut que podeu veure en l’altra fotografia. En Josep no va voler fer cap comentari més per no espatllar el plaer que representava poder visitar una ciutat medieval meravellosa i perfectament conservada.

Joaquim Ullan
(Fotografies de Josep Aijon)

Anuncis

One comment

  1. […] Pelayo” L’autenticitat de la Dama d’Elx “Verdad y ficción en la história de España” L’ambaixada espanyola a l’illa de Rodes Per ordre de l’ajuntament, Colom va nèixer a Eivissa “Cuatro siglos después, El Lazarillo […]Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: