h1

La policia parla de Colom

Abril 27, 2013

portada_delgadoSembla que després de molts esforços, alguna cosa relativa a la temàtica colombina es comença a bellugar. Diuen que la veritat sempre s’obre espai i en aquest cas així ho volem creure. És per aquest motiu que el Cercle Català d’Història us convida a la presentació que es farà a la Biblioteca Pública Arús, el dijous 2 de maig a les 19:00h del llibre d’en Jesús Delgado, “Cristóbal Colón: su origen y vida investigados con técnicas policiales del siglo XXI“. Un llibre que aborda una nova perspectiva, la de la recerca policial. Jesús Delgado, pèrit policial aporta les darreres tècniques de l’estudi pericial i caligràfic per descobrir-nos el perfil psicològic de l’Almirall i els seus orígens, i ens confirma quins documents acceptats com a autògrafs per la “oficialitat” són falsos. És aquesta una nova via de recerca que en els propers anys, ha de donar resultats molt positius.

“Cristòfol Colom, el genovès, el català, el gallec, el portuguès, l’israelita ….
Ningú sap amb exactitud d’on va venir i per què, si bé els seus contemporanis estan identificats. A aquest desconegut els Reis Catòlics li van concedir títols, el van nomenar virrei i li van lliurar vaixells, homes i diners.
Què se sap de Cristòfor Colom?. Coneixem la història però, què podem esbrinar d’ell per mitjans dels seus documents autògrafs? Cada any, apareixen noves dades que fins i tot els historiadors posen en dubte. Davant aquesta situació, 519 anys després del Descobriment i utilitzant les tècniques de la policia científica de l segle XXI, Jesús Delgado ha obert una investigació per determinar l’origen de Colom, la seva veritable identitat i els motius pels quals va ser ocultada. Seguint el protocol policial s’analitzen les dades històriques, metges, familiars, d’amics i l’escriptura dels documents de l’Almirall. Els resultats aporten conclusions inèdites fins ara. Sens dubte un llibre apassionant que no deixarà indiferent a ningú.”

portada_foto1També hi participarà en aquesta presentació, l’Eva Sans, cap de recerca del Cercle Català d’Història, i que ha col·laborat en aquest llibre amb un article dedicat a la troballa realitzada per ella mateixa, a la Biblioteca de Catalunya sobre l’escut falsificat de la família noble COLOM de Barcelona.

Segons Eva Sans: La falsificació sempre ha estat present per a esborrar la memòria i la informació no desitjable dels documents, sobretot els oficials… Esborrar pistes, desidentificar, falsejar, tot per construïr noves realitats que serveixen per benefici d’alguns propis.En aquests moments tornem a tenir de nou a les pàgines de la premsa nacional i internacional el tema de la catalanitat de l’almirall Cristòfor Colom.
Sempre defenso que cal ser més rigurosos alhora de fer recerca, que cal mirar a fons, revisar, analitzar i ser crític amb tota la documentació, que cal mirar allà on no s’ha mirat, i fixar-se molt en els detalls que passen moltes vegades desapercebut cercant en el fons dels arxius i biblioteques que són els llocs de custòdia dels documents que queden i són ells, els testimonis documentals dels fets passats. I que sobretot, no s’ha de caure en el parany de convertir en premissa universal que tot document que tenim davant sigui autentic.

portada_escut

Us recomanem veieu en vídeo, l’entrevista de Catalunya Ràdio en que Marc Garriga parla de grafologia amb Jesús Delgado, grafòleg forense policial i autor del llibre “Cristóbal Colón. Su origen y vida investigados con técnicas policiales del siglo XXI“.

entrevista

Anuncis

One comment

  1. Esteu fent una fantàstica feina. Se’ls hi hauria de caure la cara de vergonya a tots aquests que peti qui peti, mantenen una història oficial nomès per un miserable sou enviat des de Madrid.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: