h1

L’imperialisme i la dictadura espanyola han tornat

Desembre 13, 2012

post1El miratge de la democràcia representada pel diàleg i el consens s’està esvaïnt, perquè des de la capital de Madrid treballen a marxes forçades per tornar a l’estadi imperialista que mai haguéssin volgut deixar, un estadi del qual va gaudir Espanya durant tants segles. Quan això es va succeïr, la seva funció era controlar-ho tot, posseïr-ho tot, expoliar-ho tot, i sobretot enriquir-se al màxim, a costa de les seves colònies sense donar-los res a canvi pel seu treball i esforç. Per aquest motiu Espanya ho va perdre tot a partir de 1808 amb la onada d’ independències continuades i successives de tots els seus territoris ( Amèrica, Cuba, Puerto Rico, Filipinas…)

És molt sorprenent que a la premsa d’aquests darrers dies vagin apareixent segons quines personalitats públiques denunciant les males praxis i les actuacions malèvoles del Govern central espanyol. Mai haguéssim imaginat que en poques hores haurien coincidit les declaracions del Sr. José Carrillo, rector de la Universitat Complutense de Madrid, amb les del ministre d’educació ,denunciant les maniobres anormals i injustificables del ministre de la vergonya, el Sr. Wert en contra ja no del català o del sistema de la immersió linguïstica sinó en contra del progrés i del camí fet fins al moment.

El ministre Wert és de l’escola de l’ex president Aznar, de les FAES, la cara més feixista i imposadora de l’era actual de la democràcia a Espanya. Si bé el dictador Franco ja no hi és, si que han arribat fins als nostres dies els seus deixebles amb un mateix objectiu que és el de tornar a instaurar el “modus imperialista”del qual van viure tants segles i que, aquesta ideologia que durant tants segles Espanya va imposar tant al seu territori com a les seves colònies, torni de nou a governar.

És molt simptomatic que cap colonia hagi mai volgut tornar al “territori mare d’Espanya” ( com bé algú va destacar en alguna tertúlia) televisiva.

La força i les imposicions no agraden a ningú. Catalunya va ser presa per les armes, i no va ser respectada després de la guerra. És el tarannà espanyol imperialista, el d’imposar tot per la força, el de violar sistemàticament acords o lleis ( perquè no és tant sols ara al segle XXI que ho fan en el context europeu com algú també molt oportunament ha apuntat).

Si els nostres acadèmics estudiessin a fons la història de Catalunya sabrien que la seva és una actitud que també practicaven els castellans durant els segles XV,XVI,XVII…i que, en aquest sentit no han canviat gens ni canviaran perquè ho porten estampat en el seu ADN. Ho constatem dia rere dia sense cap mena de dubte.

També se’ls pot preguntar als monjos de Montserrat- un dels centres religiosos més importants de Catalunya- quan van rebre imposats i contra tota llei, als monjos castellans ocupant càrrecs que no els pertocaven amb la missió de castellanitzar el monestir, i substituir el català pel castellà. Els arxius històrics n’estan plens de dades com aquesta, en relació a les continuades agressions dels castellans contra els catalans, sobretot a partir del Segle XV, ja sigui a nivell de la llengua com de l’usurpació de càrrecs públics, inclomplint la llei establerta.

També ara resulta que volen controlar el 100% dels continguts d’història, és clar ! Cada dia va sortint més a la llum la informació del paper de Catalunya en la història d’Espanya i alhora tot allò que Espanya ha ocultat i això no agrada gens a Madrid. Però no ha estat el ministre Wert el primer a atacar el sistema d’ensenyament català. Fa dos anys, pocs dies abans de les anteriors eleccions, la Conferencia Episcopal Espanyola va publicar una nota de premsa dins les seves recomanacions per anar a votar, i feia alusió al perill del separatisme. Tot i voler-ho dissimular perquè passés desapercebut, en la 8èna recomanació deia que “Recordamos de nuevo que se reconoce la legitimidad moral de los nacionalismos o regionalismos que, por métodos pacíficos, desean una nueva configuración de la unidad del estado español…” per contra, continuava la recomanació avisant en contra de la divulgació que s’estava fent en les perifèries, de la història segons ells, “nacionalista”amb les següents paraules: “…Y también, que es necesario tutelar el bien común de la nación española en su conjunto, evitando los riesgos de manipulación de la verdad histórica y de la opinión pública por causa de pretensiones separatistas o ideológicas de cualquier tipo”. Per tant, potser hi ha algú amb més autoritat que el propi ministre Wert, com és la pròpia Conferencia Episcopal Española, per contribuir a la benvinguda de l’antic, vell i obsolet sistema imperialista en que l’església tenia tant de poder i control en connivència amb els nobles d’abans- com serien els polítics d’ara.

Perquè la inquisició moderna continua vigilant i pretén influir, fet que queda patent en aquesta recomanació que no té cap solta ni volta en el que seria el conjunt d’ unes recomanacions morals per anar a votar propugnades des de l’església.

És una opinió personal, però sempre he pensat que l’església ha de representar el bé i que una de les seves moltes propietats i valors que ha de tenir és el respecte pels altres, però mai ha de representar la imposició d’idees o de valors, això ho feia l’església de l’edat mitjana quan cremava als considerats “heretges” i a les considerades “bruixes”.

post2Però tornem de nou al present, a punt d’entrar a l’any 2013 i també amb els jutges i el sistema judicial (català i espanyol ) en pes contra el GOVERN CENTRAL i les seves actuacions CENTRALITZADORES. Diuen que és històric que surtin al carrer a protestar, que no hi ha precedents, que és un atac contra diverses coses però, una que ens ha impactat és com han destacat que amb els canvis que volen introduir li treuran independència al poder judicial. Amb això serà més fàcil manipular la justicicia a favor dels seus interessos i poder protegir si s’escau activitats delictives .

Pensem que ara ja amb tota aquesta pinzellada que acabem d’exposar, l’objectiu de l’estat espanyol actual està molt clar però ho aprofondirem una mica més per si el ciutadà s’ha perdut en les explicacions:

El ministre Gallardón fou designat per José Maria Aznar per presentar-se a l’alcaldia de Madrid l’any 2003 al costat de la dona d’Aznar, l’Anna Botella i va guanyar l’alcaldia. Casat amb la filla d’un ex ministre franquista segons dades documentades, és una pena que el seu difunt pare combatés, ell si, el règim franquista mentre el seu fill sembla que afavoreixi el seu retorn…

Així doncs si mirem el panorama actual, és molt aclaridor i amb cada nou escàndol que organitza el govern espanyol queda més al descobert el seu veritable objectiu: no ens enganyem, no pretén tant sols “reformar” el sistema d’ensenyament, no pretén únicament introduir reformes parcials en el sistema judicial … vol controlar-ho tot ! Vol uniformitzar de nou com abans a l’època franquista, l’ensenyament amb l’objectiu de continuar ESBORRANT i ELIMINANT tant la nostra llengua, com la nostra cultura, com la nostra HISTÒRIA. I la posem en majúscula a aquesta darrera ciència perquè creiem que la nostra història aglutina tots els altres àmbits, i perquè és allà on més ènfasi han posat al llarg dels segles perquè no puguem conèixer la gran injusticia que va acometre l’estat imperialista espanyol contra la llibertat de la nació catalana.

Ara, estem en una nova guerra sense armes, perquè els descendents del franquisme, de l’imperialisme i del feixisme volen tornar a prendre el control i subjugar de nou les llibertats i l’estat democràtic, no tant sols de Catalunya sinó fins i tot de la seva “Espanya” ! !

Algú diu també que el Quixot podria ser una obra catalana. Recordem com el Quixot té deliris continus de grandesa en tota la obra, com per exemple quan confon els molins de vent amb gegants, o quan es veu a si mateix com a un esplendorós cavaller i en realitat va pobre i esparracat. I deiem, que estaria bé que fos una obra catalana perquè això significaria que una de les obres considerades el referent de la literatura castellana i española i que simbolitza l’essència en que s’emmiralla la cultura espanyola en realitat no fes més que seguir reflectint la realitat dels castellans imperialistes i dictadors que sempre s’han cregut i encara es creuen avui en dia, els cavallers més distingits de la Hispania romana dictant normes d’Imperi quan en realitat aquest Imperi fa temps que el van perdre i ara viuen en un món global, democràtic i es troben formant part de la Unió Europea. El seu comportament antidemocràtic ja ha estat observat a instàncies europees… Ells, mentre però, encegats, es troben immersos en un gran deliri de grandesa en una Espanya Quixotesca barrejada d’imperialisme i un perillós neo franquisme que dia a dia creix en virulència i intensitat.

Però potser ara si que faran tard…

Eva Sans
Cap de recerca
Cercle Catala d’Història
www.cch.catwww.mitic.cat

Font:
Publicat al portal DIARI GRAN DEL SOBIRANISME el 12/12/12

One comment

  1. Tot i la manifesta voluntat que impulsa a aquests hereus de la mes tronada expansio de Castella, quina historia mes ha perjudicat es al propi poble fill d’aquesta imposicio; Ara la seva escomesa es a la desesperada i ignora en quin moment historic vivim. Realment patetic !!! .Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: