Ruiz Gallardón, un ministre com els de sempre

En Ruiz Gallardon és un d’aquests polítics, que han viscut tota la vida del “xollo” que significa ser membre important de l’aparell d’un partit de govern, i que després de deixar un deute escandalós a la ciutat de Madrid quant fa ser alcalde, ara ha estat “premiat” amb un ministeri com és el de justícia. Vagin vostès a saber que deu saber aquest bon senyor d’això, de la justícia!!!

Aquest “gran estadista”, es va permetre ahir dijous en un mitjà de comunicació i en hores prèvies a la reunió Mas-Rajoy, afirmar coses com que la Generalitat de Catalunya, existeix perquè emana de la pròpia constitució espanyola que és qui la revesteix de poder.

Dit això la pregunta resultant és òbvia, en Ruiz Gallardon, és un mentider o simplement és un analfabet galopant? Vostès mateixos avaluïn la resposta correcte.

A aquest “docte” personatge, algú hauria de recordar-li, que la Generalitat de Catalunya, o tal com se l’anomenava a l’època medieval, la Diputació de lo General, va néixer al segle XIII sota el regnat de Pere II el Gran, qui la va crear durant una guerra contra Castellà, amb la finalitat de recaptar els impostos del territori. Ja al s.XX, la recuperació de la Generalitat durant la transició, es va realitzar mitjançant un PACTE POLÍTIC entre el govern espanyol i el president Tarradelles, abans de que fos redactada aquesta constitució espanyola. El 29 de setembre de 1977 el president del govern va derogar la llei franquista de 1938 que eliminava les institucions catalanes i restablia la Generalitat provisional. El 17 d’octubre de 1977 es nomenà a Tarradellas com President de la Generalitat provisional i a Frederic Rahola i d’Espona com a Conseller de Presidència. La constitució espanyola es va aprobar i ratificar el 1978.

Benvolgut senyor Gallardón, em sap greu, sóc conscient de que a vostè li agradaria que Catalunya no existís, però miri, que vol que li digui, aquí al Principat, ja teníem, bandera, parlament, constitucions, sobirans, ambaixadors, exèrcit, marina, i totes aquelles estructures d’estat medieval, molt abans de que Espanya fes la primera caqueta. Ah, i per més que s’esforci, ha arribat el moment de recuperar aquell estat que vostès van furtar per les armes. Se’n recorda?

Joaquim Ullan

Deja un comentario