h1

Les nostres rutes culturals a RÀDIO-4

Setembre 5, 2012

Aquest estiu i mitjançant Ràdio-4, hem pogut explicar a l’audiència, els trets fonamentals de les rutes culturals que MÍTIC Gestió Cultural amb la col·laboració del Cercle Català d’Història ve organitzant en els darrers mesos i que giren fonamentalment al voltant de la història del nostre país.

En la primera de les entrevistes, vaig poder parlar juntament amb l’especialista en parapsicologia Isabel Roig, de les dues rutes històriques i paranormals que realitzem als barris de Gràcia i del Born i que tant d’èxit han tingut des que el passat mes de gener les vàrem posar en marxa.

En la segona de les entrevistes i en aquest cas juntament amb la cap de recerca del CCH, Eva Sans, les protagonistes van ser les rutes Colombines, és a dir, les tres rutes que tenen com a protagonista a l’almirall Colom i a la història que des de fa segles han tractat d’ocultar a fi de que no coneguéssim la realitat d’uns personatges i d’uns fets que poc o res tenen a veure amb la història oficial. Tres rutes on el públic pot enfonsar-se en el món del s.XV i composar el trencaclosques que ha estat la història de la descoberta d’Amèrica.

I finalment el passat 3 de setembre, el tema van ser la trilogia de les noves rutes dels Comtes-Reis Catalans, que tenen com a finalitat explicar la història bàsica del país i evitar així que el total desconeixement que te el públic en general continuï sent tan evident i desproporcionat. Conèixer als nostres comtes-reis, les seves gestes més importants, les institucions, l’èpica, la independència de Catalunya al s.X i el camí que la portà a ser una gran potència, són les línies bàsiques que centren aquestes rutes.

En definitiva, la creació de totes aquestes rutes culturals, és la nostra aposta per apropar la història pròpia a la ciutadania, i que aquesta conegui la realitat d’un passat i d’un present, que s’ha tractat d’ocultar i d’esborrar. Avui més que mai, ens cal retrobar-nos amb aquells referents que ens permetran recuperar el nostre passat i d’aquesta manera, reconèixer el camí que hem de traçar d’aquí al futur.

Som a prop de l’11 de setembre més espectacular de la nostra història. Som apunt de retrobar-nos amb el camí que mai haguérem d’haver perdut. Ara, per no equivocar-nos de nou, cal recobrar la memòria.

Àudios de les entrevistes:

“Les rutes històriques sobre els Comtes-Reis Catalans”
03/09/12 amb Joaquim Ullan – (àudio)

“Les rutes històriques sobre Cristòfor Colom a Barcelona i a Pals (Baix Empordà)”
13/08/12 amb Joaquim Ullan i Eva Sans – (àudio)

“Les rutes històriques i paranormals pels barris de Gràcia i del Born, a RÀDIO-4”
06/08/12 amb Joaquim Ullan i Isabel Roig – (àudio)

Si desitgeu informació completa sobre les nostres rutes, especialment horaris, possibilitat de grups organitzats, temes, preus, etc, no oblideu visitar el web de MÍTIC Gestió Cultural o el del Cercle Català d’Història. Us hi esperem a tots!

Joaquim Ullan

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: