h1

Cronologia de les actuacions genocides espanyoles contra Catalunya (VI)

Agost 19, 2012

Amb aquest número, finalitzo la transcripció d’aquesta cronologia, que en els darrers dies he anat replicant en aquest bloc. Aquesta cronologia la vaig trobar força temps enrere i a falta de que algú em faci la correcció, per a mi és anònima ja que no he pogut esbrinar l’autoria de la mateixa. Sigui com sigui, em va semblar que després de tant temps de tenir-la en un calaix de sastre, aquest era un bon moment per a publicar-la.
Avui us faig arribar les conclusions de l’autor sobre el seu propi article, i en el proper número, jo mateix tancaré aquesta série amb unes apreciacions que crec cal tenir en compte i no oblidar.

CONCLUSIONS

Cal fer una observació prèvia, i és que no oblidem que València i les Illes Balears han patit processos similars, però per raons pràctiques i d’espai aquesta cronologia s’ha centrat en l’àmbit de Catalunya.

Els fets que s’han exposat en aquesta cronologia són difícilment discutibles, perquè estan abundosament documentats. Els comentaris que segueixen només volen recollir algunes consideracions i constatacions elementals. Segurament que s’hi poden afegir moltes altres reflexions i matisos.

1.- Victimisme. Després de donar una ullada als 650 anys objecte d’aquesta cronologia, sorprèn que encara hi hagi qui té el cinisme i la barra d’acusar els catalans de victimisme quan es queixen de les agressions espanyoles.

2.- També sorprèn que encara hi hagi tants papanates que segueixen dient: “és que els catalans no ens sabem explicar”, “és que hauríem de fer més pedagogia a la resta de l’Estat”, “l’encaix de Catalunya dins d’Espanya s’ha de buscar en el federalisme”, “hem de reflexionar si ens convé el divorci entre catalunya i Espanya que alguns propugnen”, “Espanya no ha entès mai Catalunya” ….

El que es desprèn dels fets que s’han exposat és que l’únic projecte espanyol per a Catalunya és l’annexió, i l’eliminació del català i la seva substitució pel castellà. L’annexió la varen aconseguir per la força de les armes el 1714, i la varen ratificar, també per la força de les armes, el 1939. En l’eliminació del català han anat progressant amb alts i baixos, i en aquests moments ja han aconseguit el 50% del seu objectiu, però segueixen maldant per arribar al 100%. Fa gairebé 300 anys que ens tenen ocupats militarment i l’aparell judicial actua com una poderosa eina de control i d’espanyolització, que també és afavorida per la majoria dels mitjans de comunicació. A més, l’espoli fiscal impedeix que Catalunya pugui tenir un desenvolupament econòmic sòlid i durador.

3.- Promoure un nou Estatut d’Autonomia de Catalunya va ser un greu error. El moment de desconcert que va patir l’espanyolisme amb la mort del general Franco va fer possible l’aprovació de l’Estatut de Sau (amb moltes retallades), de la mateixa manera que la caiguda de la monarquia i la proclamació de la República havia permès l’aprovació de l’Estatut de Núria (també amb moltes retallades). Però el desconcert ja fa molt de temps que s’ha esbravat, i el nacionalisme espanyol té molt clar que el que han de fer és recuperar competències i recursos econòmics per a l’Estat. (Cal tenir present que al Tribunal Constitucional no solament hi ha un recurs del P.P. contra l’Estatut, sinó que també n’hi ha un presentat per una rellevant personalitat del PSOE, Enrique Mújica).

4.- Per tant hem de ser conscients que seguim presoners dins de l’Estat espanyol, i mentre no es torni a presentar una altra ocasió propícia per a intentar escapar, o afluixar el rigor del règim penitenciari, el que hem de fer és mantenir i millorar la musculatura, és a dir les infrastructures (port, aeroport, xarxa de ferrocarrils i carreteres, corredor del Mediterrani, trasvasament del Roine, etc.), i defensar aferrissadament la supervivència de la llengua, tan amenaçada. També són molt importants les accions de conscienciació i d’afirmació nacional, com les consultes municipals sobre la independència, les peticions de referèndums, etc.

(Tercer esborrany, 28 de juny de 2010)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: