h1

Demanen al Parlament que retiri el títol de Comte de Barcelona al Rei

Juny 11, 2012

També els títols nobiliaris que té el Príncep Felip a Catalunya

Diverses entitats de la societat civil demanaran al Parlament que retiri el títol de Comte de Barcelona al Rei Joan Carles. Així mateix instaran la cambra catalana a retirar al “seu hereu, Felipe de Borbón, dels títols de Príncep de Girona, Duc de Montblanc, Comte de Cervera, Senyor de Balaguer, i d’altres títols nobiliaris catalans que posseeix indegudament la casa reial espanyola al Principat de Catalunya”.

En l’acte d’homenatge a Manuel de Montsuar -es farà el 9 de juny al migdia al Parc de la Ciutadella-, entitats com Sobirania i Progrés, Comissió de la Dignitat, Catalunya Sí i Plataforma pel Dret a Decidir, entre d’altres, instaran el Parlament a “l’adopció d’un acte d’igualtat, sobirania i democràcia, promovent una proposició de llei on s’acordi la destitució i/o revocació” d’aquests títols nobiliaris que la Casa Reial espanyola té a Catalunya.

Les diverses entitats de la societat civil commemoraran que fa 550 anys -el 9 de juny del 1462- el Parlament i la Generalitat, presidida per Manuel de Montsuar, van acordar “declarar el rei Joan II d’Aragó fora de la llei i enemic públic dels catalans, i es va procedir a destituir-lo i foragitar-lo del Principat”.

Font:
Publicat al portal E-NOTÍCIES del 08/06/12

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: