h1

Descoberta i Conquesta Catalana d’Amèrica. Una història rescrita pels castellans

Abril 22, 2012

Com recordem sempre que tenim l’oportunitat, s’hi posi com s’hi posi la censura moderna del s.XXI, les recerques dirigides a la recuperació de la història del nostre país i en especial a la tergiversada i manipulada a efectes de crear una història paral·lela d’una nació inexistent, no tenen aturador, i simplement es tracta d’ una qüestió de temps, arribar a trobar proves incontestables que facin avergonyir a més d’un.

Que la universitat catalana del ram resulta mediocre és una evidència que fa mal als ulls, i que la seva passivitat i oposició a qualsevol treball realitzat en la direcció de la que parlem és total, n’és un altra. Un pot entendre que en una primera època, aquests senyors tan “doctes”, no veiessin res clar, però avui, que la història escrita pels castellans s’està desfent com la xocolata desfeta, és incomprensible l’actitud que continuen adopant. Sort que sóc “molt innocent”, perquè si fos més mal pensat, començaria a sospitar d’un clamorós col·laboracionisme amb “aquests censors” que ens han fet viure dins de Màtrix.

Sigui com sigui, ha aparegut un nou treball ja a la venda, que com molts d’anteriors té una transcendència molt important, però aquest en concret, potser fins i tot en té molta més. És tracta de l’obra de n’Enric Guillot, “Descoberta i conquesta catalana d’Amèrica, una història rescrita pels castellans”. És una obra valenta com no pot ser d’una altra manera, però que ens permet veure la realitat que tant espanta a la universitat d’una manera visual gràcies fonamentalment al seu contingut de mapes i gravats recollits d’arxius i museus d’arreu del món, que la història oficial no encaixa “ni de canto” amb el que podem trobar en tot aquest valuós material repartit pel planeta.

Al llarg del llibre, veurem com en portolaris i planisferis d’arreu, d’autors d’orígens diversos i d’èpoques també diverses, estan tots ells farcits de senyals reials catalans allà on hi hauria d’haver castells i lleons. Veurem com aquest domini castellà del món que sempre ens han gravat al cervell quasi de la mateixa manera com els cowboys marquen als bous, són autèntiques creacions artificials i que quant sortim al món i obrim els ulls amb una mínima capacitat de crítica, una altra realitat es presenta al davant.

Aquest llibre de n’Enric Guillot, és una plantufada a tots els morros d’una universitat de la que ja comencem a estar-ne tots farts. És una plantufada a una gent que potser, si fóssim un país normal, haurien de començar a donar explicacions de moltes coses.

Recordo un catedràtic amb un important càrrec i del que evitaré el nom, que en els darrers 7 o 8 anys, porta repetint que potser caldria que la universitat comencés a escoltar a tots aquest investigadors que des de fa tan temps treballen al voltant de tota aquesta revisió històrica, i que caldria fer-ho amb màxima rigurositat i professionalitat a fi de poder emetre un judici. Doncs, jo a aquest bon home li diria una altra cosa:

Comença ja d’una punyetera vegada home, posa-t’hi ja i tingueu un mínim de decència i de responsabilitat.”

Joaquim Ullan

Anuncis

One comment

  1. Jo ja soc una mica grand ( nascut en al 1929) viscu a Suissa i en el periodo faxita que va viura cataluyna no viag pogue epredra al catala, estaba prohibit a las escolas in clus parlarl-ho,perdoneu las mevas faltes del catala.ara tinc un goix de veura que catalunya es balluga.
    ANDABAN I VISCA CATALUNYADeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: