h1

Ruta històrica i paranormal per l’antic Born

Abril 12, 2012

MÍTIC Gestió Cultural amb el suport del Cercle Català d’Història engeguen una nova ruta cultural a Barcelona, aquest cop explorant una altra vegada un àrea que forma part de la nostra cultura més popular, tradicional i misteriosa: L’ÀMBIT ESOTÈRIC I PARANORMAL.

Al barri del Born antigament hi van passar fets paranormals i esotèrics desconeguts per molta gent… Tensió i sensacions per viure de molt a prop !
Deixa ‘t arrossegar  pels carrerons de l’antic barri del born en una nova ruta que et mantindrà en tensió constant… Quan cau la nit tot s’amplifica i apareix als nostres ulls. Ens aproparem a la bruixeria i als exorcismes que es van practicar en l’antic barri del Born mentre avancem en un recorregut, i ens endinsem en un món ocult i llegendari que ha transcorregut ple de fantasmes i misteris, un recorregut que descobrirem plegats… Una ruta inèdita de la ma de la parapsicòloga  professional Isabel Roig que desperta els sentits i les percepcions. Sabeu què té a veure el museu Picasso i Jacint Verdaguer amb el món paranormal ? Veniu a descobrir-ho !

I per gaudir més d’aquesta ruta i de les seves sensacions, podreu escollir realitzar-la, en una de les seves dues versions:

Versió diurna (català a les 10:30h / castellà a les 17:00h de la tarde)
Versió nocturna (català a les 21:30h del vespre)

La “RUTA HISTÒRICA I PARANORMAL PER L’ANTIC BORN”, desmitifica falsos mites al voltant dels fenòmens paranormals i esotèrics, i de la mà experta d’aquesta parapsicòloga, el públic no només visitarà indrets relacionats amb el tema sinó que aprendrà nous coneixements que permetran aproximar-se amb menys temors a aquest món ocult, avui encara immers en la tenebres. Una ruta apassionant !!!

LA RUTA

Introducció…
Aquesta és una ruta “històrica”, perquè totes les dades que s’expliquen, son comprovables en les principals hemeroteques del nostre país, i és “paranormal” perquè ens apropen a fets de difícil comprensió que encara no són acceptats per la ciència ni per moltes mentalitats poc donades a allò que supera el seu enteniment.
És una ruta que ens aproparà al barri del Born més desconegut, alhora que misteriós i amagat. Ens aproparà al Born que fa por…!

Els espais…
Els estrets carrerons del Born, ens portaran a topar amb llocs tan desconeguts com reals, com són la casa dels exorcismes, un més conegut Museu Picasso, el carrer de la Bòria, l’escola de bruixeria de Catalunya, o la casa de les bugaderes entre d’altres.

Personatges…
Coneixereu també les històries de personatges que us deixaran amb un gest de sorpresa. Us explicarem la història desconeguda de Mossèn Cinto Verdaguer per exemple, o anant enrere en el temps, d’un noble com en Guillem Ramon de Montcada.

Estris…
També us parlarem de determinats estris. Alguns d’ells, llegendaris, com l’espasa Vilardella, i d’alguns altres no tan agradables, com estris de tortura: la fogueres, les forques, les forquilles heretge, el cadira de pues, l’aigua utilitzada com a element de tortura, i moltes coses més que us esgarrifaran.

En definitiva…
Quant finalitzeu la ruta, un fred recorrerà el vostre cos. Aquells carrers pels que tantes i tantes vegades havíeu passejat, ara els mirareu d’una manera diferent. Coneixereu molt més d’ells, de les seves llegendes, dels seus fantasmes, de les tortures a que es sotmetia als sentenciats, de les pors que vivien entre aquells murs, de la energia negativa que encara podem sentir en els carrers, de les aparicions, dels successos sense explicació. Mai més tornareu a tenir la sensació de no passejar sols pel Born.
Vine a conèixer algunes històries del món paranormal a l’antic Born!

Joaquim Ullan

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: