h1

Estelle Irizarry, i la conya que continua!

Març 14, 2012

Fa algun temps la professora emèrita de la Universitat de Geortown, Estelle Irizarry, es va fer coneguda per la publicació d’un llibre titulat “El ADN de los escritos de Colom”, en que ras i curt, sense recolzar-se en cap dels estudis que al llarg del darrer segle desemmascaren la realitat que envoltà al personatge de l’almirall Colom i a l’empresa de presa de possessió i primera colonització d’Amèrica, ens confirma que Colom, era un cripto jueu convers, originari d’Eivissa.

Aquesta bona senyora de qui no dubto de les seves bones intencions, pertany ni més ni menys que a la Universitat de Georgtown, una de les més ultra-catòliques dels estats units. Pels que no ho recordin, per allà hi va aterrar en José Maria Aznar (Déu meu, pobres nois!!!). No cal que expliqui tampoc als lectors, la ferotge necessitat que hi ha en diferents àmbits espanyols, de convertir a Colom en jueu, un cop la genovesitat de l’almirall, ha saltat pels aires.

La senyora Irizarry, no se si per una candidesa majúscula o perquè pensa que encara ens llepem el dit, planteja el seu estudi en base als escrits que ella “suposa” que son de Colom, sense posar en cap moment en dubte l’autenticitat dels mateixos. No entraré ara a analitzar el seu llibre, perquè senzillament i amb tot els meus respectes, faltaria menys, no hi ha per on agafar-lo. En tot cas el lector, si té paciència, temps i ganes, pot treure les seves pròpies conclusions.

Però mirin per on, sembla que no n’ha tingut prou i que li ha agafat el gust a la cosa, i ara ens deixa a tots altra cop bocabadats amb un nou treball titulat “La carta d’amor de Cristòfor Colom a la reina Isabel”. No tinc paraules per explicar l’impacte que les meves neurones han patit en conèixer aquesta obra. Francament, estic acostumat a tot tipus d’excentricitats però reconeguem-m’ho, hi ha encara personatges que no tenen límits. El títol del llibre, ja ens deixa prou clar el contingut del mateix. Ja no n’hi ha prou en fer passar a Colom per tonto, plebeu, inculte, jueu, i no se quantes coses més, sinó que ara fins i tot, l’home “estava enamorat de la reina”. Fantàstic!!!

El veritable problema de la qüestió no és altra, que dia rere dia, l’allau de noves informacions que apareixen arran de les recerques, ens apropen més i més a la realitat dels fets. La catalanitat de l’almirall, la seva relació amb la casa reial catalana, els personatges catalans que organitzen l’expedició, les altes instàncies que gestionen l’empresa, i un llarg etcètera de coses que no fan més que treure a la llum, la realitat d’un espoli historiogràfic, de dimensions bíbliques. És per aquest motiu que cada dia, hi ha més gent nerviosa i més gent que pateix d’insomni convulsiu. Cada dia es financen més campanyes de distracció, més campanyes de confusió, etc. Però tranquils perquè la cosa és una qüestió de temps, i quant hagi passat aquest temps, tots plegats riurem. Això si, molts d’altres hauran de buscar alguna manera de justificar tanta mala llet.

La realitat té límits. L’estupidesa no.
(Napoleó Bonapart)

Joaquim Ullan

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: