h1

La via per proclamar la independència: Difonguem-m’ho!!

febrer 24, 2012

Carta enviada a tots aquells patriotes, independents, que per sobre de protagonismes, ideologies i demés punyetes, desitgen la llibertat del nostre país i estan disposats a anar plegats.
Difonguem aquest missatge.

Sóc un de tants ciutadans que començo a estar força fart d’escoltar un dia si i un altra també, a multitud de persones queixant-se de la situació política i econòmica del nostre país, dels agravis continuats exercits per l’estat castellà (perdó, espanyol), per la disbauxa dels nostres partits polítics, per la falta de patriotisme dels nostres “líders”, i per tantes i tantes coses que estan portant a Catalunya a ser un país en perill d’extinció quant en realitat, si fóssim tots plegats menys masells, aquest podria ser un dels països més desenvolupats i amb millor qualitat de vida i de coneixement del món.

El poble, més preparat per la independència del que molts polítics interessats diuen, espera l’aparició d’un líder a l’estil d’en Moisès, que ens porti a la terra promesa. Llastimosament, aquest poble, amb una candidesa que posa els pels de punta, està convençut de que aquest dia arribarà, sense entendre que tot allò que no aconsegueixi la pròpia societat civil, mai ens ho proporcionarà cap dirigent polític. Això ha passat fa dos mil anys, fa mil, i ahir mateix.

Arribats a aquest punt, la societat catalana ha de saber que només amb la unió de tots plegats, oblidant-se de colors polítics, de les sigles dels partits, de la classe social, de les creences i de mil punyetes més que son les que ens tenen embenats els ulls, aconseguirem l’objectiu desitjat. Un país com aquest que té un dels percentatges d’associacionisme més elevat d’Europa, ha de ser capaç d’organitzar-se al marge dels interessos polítics i personals de sempre. Tenint això clar, el camí és més senzill del que realment pensem.

Proposta per una solució definitiva

Dins de la meva humilitat, vull proposar avui a tot aquell que vulgui escoltar, una idea que sincerament crec, seria fàcilment assolible (especialment avui en dia) i que ens portaria a trencar la resistència de tots aquest partits polítics que ens tenen les mans lligades, i en definitiva ens situaria en el camí de la recuperació definitiva de l’estat català, perdut ara fa quasi 300 anys.

Seria tant senzill, com convocar a tot el poble català, en una data concreta (Sant Jordi, 11 de Setembre, etc.) i a una hora concreta, a manifestar-se davant l’ajuntament de cada vila. Es a dir, no s’hauria de fer a Barcelona donat que es perdria musculatura. D’aquesta manera podríem arribar a mobilitzar a una enorme part de la població. La consigna del poble manifestat, hauria de ser única: “Exigir al president de la Generalitat la convocatòria d’un referèndum per l’autodeterminació de Catalunya, de manera immediata, abans de les properes eleccions a la presidència”. A més d’aquest missatge, caldria també un senzill compromís per part de tots aquest manifestants. Aquest compromís seria “si en cas d’arribades les eleccions a la presidència, no s’hagués convocat l’esmentat referèndum per l’autodeterminació, ens comprometem tots a votar única i exclusivament a aquells partits que portin en el seu programa electoral, la proclamació unilateral immediata de l’estat català”.

Acabada la manifestació (un parell d’hores és suficient), i amb aquest missatge i aquest compromís, tothom cap a casa a descansar, a veure el Barça, o a fer el que calgui, perquè a partir d’aquí, els nostres “grans” polítics ja sabran el pa que s’hi dona. Aquell que vulgui continuar calentant cadires, ja sabrà el que li toca fer.

Vull creure que els milers i milers de ciutadans d’aquest país que ja son farts d’aquesta situació que pateix Catalunya, i que volen la independència per una simple qüestió de supervivència, seran capaços de dedicar aquestes dues hores a manifestar-se en el seu propi municipi, i a votar una única i simple vegada a aquell partit que encara que no sigui el de tota la vida, porti en el seu programa tan important compromís. Simplement, si no som capaços de fer això, potser llavors si que ens ho haurem de fer mirar.

Hem de tenir molt present, que els nostres avis, rebesavis i avantpassats, van sacrificar molts d’ells les seves vides en defensa de les nostres llibertats, en les diverses guerres que aquest país ha patit al llarg dels segles. Dignitat i respecte eren alguns dels seus principis. Que pensarien de nosaltres si aixequessin el cap i veiesin que tots els seus esforços, podrien no servir per res, davant la nostra incompremsible pasivitat. La independència de Catalunya, de manera immediata, està en les nostres mans i en las de ningú més. Ara ens toca a nosaltres jugar la partida i ho hem de fer per guanyar. Prou mentides i prou preses de pel. Volem un estat català i el volem amb unes bases que el facin sòlid com sempre ho va ser, amb unes bases com per exemple:

Llibertat, justícia i coneixement

Visca Catalunya !!!

Joaquim Ullan Martorell

Anuncis

22 comentaris

 1. Joaquim,
  Tant de bó funcioni. I si es proposa, jo serà davant del meu ajuntament.
  Dit això. Fa un parell d’anys va sortir al carrer prop d’un milió de persones, i no ha servit de res. Surten els indignats al carrer, i no pasa res. Es fan consultes a tot Catalunya sobre la independència, i no pasa res.
  Fa temps que ens mobilitzem, de vegades amb més èxit i d’altres amb menys. Però ells controlen mitjants d’informació, i saben que pasat uns dies les més grans protestes s’esvaeixen. Ja s’hi han acostumat i saben minimitzar-les.
  Hi ha un grupet que ha decidit cambiar de tàctica, i pasar de demanar a actuar: parlo de DiemPROU! Fer insubmisió fiscal a l’estat espanyol. És clar que per fer això s’ha de ser més valent que per anar a una manifestació. És força més arriscat. Però també més contundent, nou i imprevisible.
  És tan sols la meva opinió.
  Salutacions cordials


 2. D’acord.


 3. Comparteixo al sent par sent des de la primera fins a la ultima lletra del teu escrit i em comprometo a estar les dos o tres hores de la concentració a la plaça del ajuntament la data que es decideixi per una nació lliure i sobirana i dins les meves possibilitats a col•laborà amb lo que faixi falta


 4. Es una proposta interessant que s’hauria de posar a sobre la taula dels partits polítics, suposo que ja els hi deus haber fet arribar. Salutacions i gràcies per la tasca que realitzeu. Fins aviat!


 5. Per què no amb la gent de SI, que ja estan per la feina, tenen dirigents preparats i els objectius molt clars?


 6. Toquem de peus a terra. Al Parlament de Catalunya només votarien a favor de la Independència Ciu, ERC i PI, els demés en contra, la qual cosa feria enviable una consulta a la ciutadania. La Sra. Clinton ja ha dit que no permetrà més estats a Europa. Per tant ho tenim magre.


 7. Lo de la gent preparada. Suposo que lo dius per el seu president que ja la deixat. Sr Laporta


 8. Plenament d’acord i molt coincident. És llàstima, però, que això del Facebook i les xarxes socials d’internet, que et permeten escriure, i dir el que vols, ho fas a un mur, que no escolta, i ens quedem cadascú, amb més o menys seguidors, que sempre, en els grans nombres, són quatre, i anem predicant en el mur com si fós en el desert.


 9. Quan no hi havia internet ni movil hi havia molta més lluita que no hi ha pas ara. Sembla que un cop la gent s’expressa virtualment ja queda prou satisfet i no passa a l’acció. Pot ser hi ha massa por de perdre el que es té…


 10. M’agrada, crec en la força del poble quan actua coordinat cap a una finalitat política. Podria ser tant senzill com això. Penso que cal fer molta difusió d’aquesta idea, no se si amb un post en un bloc, per molt visitat que sigui n’hi ha prou. Caldria posar l’enllaç a aquest post en comentaris de premsa digital i potser fer-lo arribar a associacions i a partits independentistes.


 11. Recordem que tenim prohibit per llei fer referendums, la policía ho abortaria sense cap mirament, nomes cal que la majoria dels diputats del Parlament de Catalunya declari la independencia, a continuació ja serà el Parlament Europeu qui demanarà que es faci la consulta popular per acceptar l’Estat Català com a membre de la UE.
  Penso que està ben clar que avui nomes Solidaritat està per aquest compromis, la resta de partits segueixen siguent dependents del Gobern Espanyol i per tant tan nomes podem esperar les properes eleccions a la Generalitat per votar unanimement als partits que es comprometin a proclamar la independencia el mateix dia que es constitueixi el nou Parlament Català amb una Presidencia independentista real i responsable, no com la d’ara que proposa donar temps perque concedeixin privilegis impossibles per demorar la decisió, segueix fent volar coloms i continuar com estem 300 anys mes.


 12. Jo per estar devant de l’Ajuntament estic d’acord, però el problema és saber quin dia tothom ho farà”!!! I com ens podem enterar, del dia i l’hora per fer aquest manifest!!!


 13. Joaquim,

  tot i estar d’acord en la gran major part del que dius, hi ha coses que no podem obviar, les mobilitzacions per si soles no porten enlloc (després de la més gran de totes, ja hem vist on som) el que cal és tenir un pla d’acció-full de ruta amb un compromís formal, i per això cal que el poble s’organitzi a fi de garantir el compliment del compromís i impedir la manipulació del moviment. I que ho faci en una organització apartidista, plural, unitària, tranversal i, plenament democràtica, que aglutini a tothom que vulgui treballar per aconseguir la independència. El procés per crear aquesta organització ja està en marxa, i el 10 de març es constituirà al Palau de Sant Jordi, és l’Assemblea Nacional Catalana. Hom pot veure tota la informació a http://www.assemblea.cat.


 14. És la mateixa filodsofia de l’Assemblea Nacional Catalana.
  Assistiu el proper 10 de març a la seva constitució, al Palau St Jordi de Barcelona.
  El criteri de l’ANC és el mateix que expresa l’article del Joaquim Ullan.
  Salut i endavavnt, Josep Colobran


 15. Jo al principi de la Democracia, em sentía Catalaniste, pero no veia la necesitat de tornarme Independentista. Ara ja no puc mes de veure que els diferents governs que hem anat tenint, no han fet res perque Catalunya sigui lo que es mereix ser Una Nació. No mes han deixat que s´instauri la corrupció i han convertit el nostre Pais en una Democrácia Dictatorial, plena de lladres
  Avui si que em declaro publicament, Catalanista, Indpendentista, per que ja es hora de deixar de una vegada la dependencia d´aquesta sangonera que Espana es per el nostre Pais. Joan.


 16. Joan, combrego fil per randa amb el teu manifest!
  És hora d’actuar!
  Independència ja!
  Amunt i força, sempre!
  Xavier //*//


 17. El referèndum els jutges i la policia no el deixaran fer mai. Es doncs necesari trencar primer l’ordre constitucional establert, mitjançant una declaració unilateral de INDEPENDENCIA al Parlament i després ja fer el referèndum amb la supervisió de la UE. Fer els pasos al revés es anar a un fracàs. Només els de SI sembla que tenen les idees clares en aquest tema.
  D’acord amb la manifestació general, pero el lema en comptes de referèndum ha de ser proclamació de la Independència i aquest es el compromís que haurien d’agafar els partits de cara al seu programa electoral. Les coses clares, prou d’eufemismes incomplibles i que només serveixen per anar tirant i acabant cada dia més i més frustats (que es el que volen).


 18. Només cal dir dia i hora, que hi seré. Visca Catalunya lliure.


 19. totalment d’acord, podeu estar segurs que seré devant el meu ajuntament el dia que es decideixi


 20. CAP A LA INDEPENDENCIA DE CATALUNYA //*//
  EL NOSTRE MIRALL ES ESCOCIA ! !
  MARC-SABATES.COM


 21. Sumar voluntats es la única manera d’avançar.

  El 10 es constitueix l’ANC, participeu


 22. Totalment d’acord en tot; manifestem-nos tots l’11 de setembre, els que puguin a Barcelona i els que no davant l’Ajuntament de la Vila on ens trobem en aquell moment. I totalment d’acord amb el que proposes en la votació. Jo sóc votant de CiU i estic d’acord a canviar el meu vot a SI, Rcat, o qualsevol altre que porti la proclamació unilateral de la Independència al seu programa. Visca la Terra!Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: