h1

Més proves sobre la catalanitat del descobriment d’Amèrica

febrer 21, 2012

Les proves que els catalans són expedicionaris amb l’almirall Colom a la descoberta d’Amèrica són absolutes i aclaparadores. Als “Anales de la Corona de Aragón” d’en Diego Josef Dormer de 1697 trobem unes súpliques fetes l’any 1528 a les corts aragoneses de la vila de Monçó a l’emperador  Carles V, on se li reclama que -els oficis i beneficis dels Regnes de la Corona d’Aragó s’han de donar a naturals i no a estrangers – i on de manera molt clara es RECORDA com la Granada i les Indies van pertànyer a la corona d’Aragó. Ens diu el següent:

 ..” Y pues no con menos causa, donde tanta fidelidad y deseo de servir a V.M. ay se deve conceder lo suplicado en este Capitulo como a Conquistadores de dichos Regnos, e de otros tocantes a la Corona de Aragon mayormente, que ya el Rey Catolico, vuestro aguelo tuvo por bien, por el auditorio que los Castellanos hizieron al dicho rey Católico en la conquista de alguno de dichos Regnos, dalles y encorporalles en los Regnos de Castilla, la metad del Regno de Granada et la metad de las Indias que al dicho rey católico pertenecian.

 

3 comentaris

  1. És a dir que en algun moment Amèrica es va dividir en àrea d’influència catalana i en àrea d’influència castellana. Quan va ser això? I dic el mateix sobre el regne de Granada….


  2. Aquestes troballes, documentades i, per tant, sense possibilitat de negar-les, les heu presentat als historiadors que neguen la intervenció de la nostra corona ?.


  3. I mentre, jo hem segueixo preguntant ¿Davant totes aquestes proves que esteu presentant perquè no fa res el Govern de la Generalitat? ¿ El actual Govern i els anteriors? ¿No interessa demostra la catalanitat d’en Cristòfol Colom?… etc. etc. ¿Per què?Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: