h1

Ruta històrica i paranormal per la vila de Gràcia

gener 4, 2012

MÍTIC Gestió Cultural amb el suport del Cercle Català d’Història engeguen una nova ruta cultural a Barcelona, aquest cop explorant una altra àrea que forma part de la nostra cultura més popular, tradicional i misteriosa: L’ÀMBIT ESOTÈRIC I PARANORMAL.

La Nova “RUTA HISTÒRICA I PARANORMAL PER LA VILA DE GRÀCIA” està conduïda per la nostra guia Isabel Roig, parapsicòloga professional i coneixedora de primera mà dels fenòmens paranormals i esotèrics. Amb ella, descobrirem com a la vila de Gràcia es va realitzar un pacte amb el diable, els fenòmens poltergeists d’una antiga casa de Barcelona, el moviment espiritista que gaudia d’una gran reputació i els fantasmes que continuen obsessionant i atemorint els nostres pensaments.

La “RUTA HISTÒRICA I PARANORMAL PER LA VILA DE GRÀCIA”, desmitifica falsos mites al voltant dels fenòmens paranormals i esotèrics, i de la mà experta d’aquesta parapsicòloga, el públic no només visitarà indrets relacionats amb el tema sinó que aprendrà nous coneixements que permetran aproximar-se amb menys temors a aquest món ocult, avui encara immers en la tenebres. Una ruta apassionant !!!

LA RUTA:

Introducció…
Aquesta és una ruta “històrica”, perquè totes les dades que s’expliquen, son comprovables en les principals hemeroteques del nostre país, i és “paranormal” perquè ens apropen a fets de difícil comprensió que encara no són acceptats per la ciència ni per moltes mentalitats poc donades a allò que supera el seu enteniment.
És una ruta que ens aproparà a la vila de Gràcia més desconeguda, alhora que misteriosa i amagada. Ens aproparà a la Gràcia que fa por…!

A l’església de la Mare de Déu de Montsió…
L’església de la Mare de Déu de Montsió, ja està esmentada en documents del s.XIV i XV. Amb l’enderrocament de les muralles barcelonines, aquesta fou traslladada a finals del s.XIX a l’actual Rambla de Catalunya, a tocar del carrer Rosselló. En aquest centre espiritual situat al sud de la vila ens trobarem amb dues històries ben sinistres:
La d’una monja que fuig d’un passat de captivitat, i la història de l’Apolònia, una dona que s’oculta del seu marit.

La casa del dimoni…
Hem escoltat infinitat d’històries de persones que per un motiu o altre, han tingut relació amb el dimoni. A Gràcia tenim un cas, descobrim-ho!

Poltergeist al carrer de Francesc Giner…
Prou conegut fou a la seva època, el Poltergeist protagonista a una de les finques del carrer Francesc Giner, propera a la plaça de la vila de Gràcia. Una família vivia tranquil·lament fins que el fenomen es desencadenà. Aquest fou un clar exemple de Poltergeist mediumínic.

Espiritistes a la plaça del Sol…
En una plaça gracienca prou coneguda com és la Plaça del Sol, tenia la seva seu una de les impremtes més importants de l’estat, pel que fa a publicacions de caire espiritista. La Barcelona de finals del s.XIX i principis del s.XX, fou un dels principals centres espiritistes d’Europa, i Gràcia com no podia ser d’altra manera, un dels epicentres de la capital catalana.

I un altre Poltergeist al carrer de Laforja…
Si al carrer de Francesc Giner teníem el cas d’un Poltergeist de caràcter mediumínic, en aquest cas el problema venia donat, per la presència d’entitats d’un altra temps. Vols apropar-te amb nosaltres a conèixer el lloc?

Finalització…
Allò desconegut ens fa por. Totes les coses desconegudes, normalment són rebutjades pel nostre subconscient. Simplement és d’allò que no en parlem. Sigui com sigui, si hem après que la història cal veure-la amb altres ulls, també ens cal fer el mateix amb tot allò de difícil comprensió per al nostre capteniment. Una ruta que ens endinsarà en el coneixement dels fenòmens paranormals, que despertarà els nostres sentits i sensacions i on la racionalitat, la informació acurada, i el rigor, ens permetran apropar-nos una mica més i sense tants prejudicis, a una realitat que conviu amb tots nosaltres.
Vine a conèixer algunes històries del món paranormal!

INFORMACIÓ:

Ruta: Ruta històrica i paranormal per la vila de Gràcia
Lloc: Barcelona (El Barcelonès)
Data: Dissabte 07/01/12
Horari: 11:00h
Durada: 90-120 minuts
Sortida: Pg de Gràca, cantonada Rosselló – Davant botiga “Mont-Blanc”
Finalització: Carrer Laforja
Preu: 10€ (socis CCH: 7€, menors de 16 anys: 0€)
Contacte reserves: Telf: 619-579-870 / E-mail: info@cch.cat
Més info: www.cch.cat / www.mitic.cat
Nota: Cal reserva prèvia

Potser teniu por?

Joaquim Ullan

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: