h1

Nostromo

Desembre 9, 2011

L’associació NOSTROMO, és una mena d’entitat cultural formada per un grup de bons amics, ben dispars entre ells, que tenen el sa costum de trobar-se regularment al restaurant del mateix nom situat al darrera de la plaça de la catedral. Aquestes trobades les dediquen, a gaudir d’una bona estona de cultura, de tertúlia, de discussió i fins i tot a polemitzar si cal, i ho fan especialment, amb temes relatius al seu principal interès: el mar i la navegació.

El passat dijous dia 1 de desembre, convidat per un bon amic, en Jordi Utgers, membre de NOSTROMO, vaig poder ser el centre d’atenció de la vintena de persones que allí s’aplegaren, per parlar com no podia ser d’altre manera, del navegant més il·lustre que aquest país a tingut, en Cristòfor Colom, i de la ma negre, la inquisició, que l’ha convertit en qualsevol cosa que res tingui a veure amb Catalunya.

Durant pràcticament hora i mitja, vaig tenir l’oportunitat d’exposar els principals motius que han portat a la teoria catalana iniciada els anys 20 per en Lluís Ulloa, a ser avui en dia, el veritable mal de cap d’infinitat de personatges i censors que han fet  i fan mans i panys per mantenir adulterada la història més gran de la navegació de tots els temps. Com una olla a vapor, avui la història del Colom genovès, perd gas per tots els forats, i ja només és una qüestió de temps, posar a cadascú en el veritable lloc que els hi correspon.

Gràcies a NOSTROMO per la seva invitació, per haver-me donat l’oportunitat d’explicar els avenços en aquesta eterna recerca, i per l’amabilitat que van tenir amb mi.

Joaquim Ullan

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: