h1

Inquisició al s.XXI o mania persecutòria (VII): En Paco no te prou

Octubre 18, 2011

Com no podia ser d’altre manera, aquell que ja en el seu dia empaitava a en Jordi Bilbeny amb ulls de gripau posseït, i que des de fa mesos ha agafat un empatx en veure la dimensió que prenen les investigacions, no ha parat de fer el paperina i com podreu llegir en la següent carta que el personatge va publicar fa uns dies a La Vanguardia, ha deixat ben clar, la seva participació en la desfeta de totes les activitats que realitzàvem a Pals des de l’any 2008. A més, ha deixat al nou consistori palsenc amb el cul ben enlaire. Paco home, no veus que ja estàs fent massa el ridícul!!!

Colom i Pals

Cartas | 12/10/2011
Francesc Albardaner
Barcelona

Amb aquesta carta vull agrair al nou Consistori de la vila de Pals d’Empordà que aquest estiu hagin decidit no celebrar una cavalcada festiva al mes d’agost “en honor de l’almirall català Cristòfor Colom”, com es va fer abans, als anys 2008, 2009 i 2010. Al contrari de Besalú, Castelló d’Empúries o Begur, que a l’estiu commemoren de manera festiva els episodis de la seva història, ja sigui l’etapa medieval o el retorn dels indians d’Amèrica, en el cas de Pals es rendia homenatge a una falsificació històrica, ja que Cristòfor Colom no va tenir mai cap relació amb Pals d’Empordà.

En realitat es tractava d’un intent maldestre d’usurpació del paper cabdal que la vila de Palos de la Frontera, a Huelva, va tenir en la primera expedició colombina de descobriment del Nou Món. Encara que pugui semblar mentida, i malgrat que tota la documentació i proves històriques assenyalen Palos de la Frontera com a punt de sortida del primer viatge a Amèrica, un grup d’historiadors diletants, desinformats i sense cap prova com cal, van aconseguir encolomar, i mai tan ben dit, a l’anterior regidoria de Cultura de Pals d’Empordà una ensarronada monumental com era el fet que Colom en realitat va salpar de Pals d’Empordà i no de Palos de la Frontera.

I així, d’aquesta manera es varen organitzar a Pals uns actes que ens van produir vergonya aliena i que, finalment, podran passar a la història com a glòries màximes del Celtibèria Show i dignes seguidors del Bienvenido Mister Marshall. Gràcies per enterrar definitivament el tema de Cristòfor Colom a Pals.

Font:
Publicat a La Vanguardia el 12/10/11

Anuncis

3 comentaris

  1. -Doncs… jo juraria que el port de pals.. del Colom.. era a Mataró… i quant vulgueu os ho explico !


  2. la història ens diu que colom va anar de pals a barcelona a peu.
    no té cap sentit que ho fes desde palos de la frontera que esta a més de 1000 kms. de barcelona.


  3. Si,senyor, de Palos de la Frontera degué salpar, donçs en aquell temps que Castella era volcada en la recent neteja de la presència islàmica de la Península, ja Palos devia ser una puntera indústria naval de primer ordre per a un progecte de tanta envergadura No es podia esperar menys de l’agudesa de previsió de la reina Isabel l.
    DídacDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: