h1

La ridícula proposta d’escut de la vila de Pals

Setembre 23, 2011

En una decisió incomprensible, l’Ajuntament de Pals, presenta al públic la seva proposta de normalització heràldica, i ho fa amb un escut, que elimina qualsevol lligam de l’antiga vila reial de Pals, amb la corona, és a dir, no apareix en la proposta, cap senyal identificatiu del Casal Reial o Casal de Barcelona.

És significatiu, que dins del grup de treball que s’ha dedicat a aquest afer, les persones més qualificades i reputades que hi participaven de manera desinteressada, hagin presentat la seva renúncia a continuar la tasca, i és també simptomàtic que l’esmentat grup, no hagi volgut atendre cap recomanació tan interna com externa, que tractés de reconduir la seva actitud.

Seria important conèixer l’orientació política d’alguns d’aquests integrants per fer-nos una idea de l’intencionalitat política d’aquests elements, però això ja ho deixem per als vilatans de Pals, dels qui suposem, tindran una informació al respecte molt limitada a fi de no entorpí el procés.

Ridícula proposta de bandera

Dir que els tres pals que proposen pel nou escut, son estaques i que no tenen relació amb els pals reials, es conèixer molt poc la realitat històrica de la vila. Però que els hi hem de dir tots aquells que ens dediquem a la recerca colombina!!!

Escut de la batllia de Pals de 1406 on encara s’hi mantenen les barres de Pere El Gran

Pals normalitza l’escut i crea una bandera

Els dos símbols han estat proposats per una comissió d’investigació local

23/09/11 02:00 – pals – Albert Vilar

L’Ajuntament de Pals ha decidit oficialitzar, d’acord amb la normativa heràldica, l’escut de la vila. I, al mateix temps, ha aprofitat per crear la bandera municipal, que segueix els mateixos paràmetres que l’escut. La proposta, que ha plantejat una comissió d’investigadors del municipi i que el ple de l’Ajuntament ha aprovat inicialment, es concreta en un escut caironat, dividit en dues parts: la de dalt és de color blau –el mar– i, la de baix, de color taronja –terra–. Al mig hi ha tres pals de color blanc, essent el del mig més llarg, que acaben en punta. La comissió deixa clar que la base de l’escut, els tres pals, que surten en l’actual, apareixen en 5 escuts antics, tots en relleu en pedra. Un d’aquests té data, 1744. Els investigadors creuen que els tres pals no representen les barres catalanes, sinó estaques per clavar, malgrat que originàriament les barres catalanes eren tres. “Es tracta d’un senyal parlant del nom de la població”, es diu en la memòria. Com a corona de l’escut, n’apareix una de mural de vila. Pals era vila reial des del segle XI.

Font:
Publicat al diari EL PUNT AVUI del 23/09/11

Anuncis

2 comentaris

  1. Ara la Vila de Pals es dirà Vila de Claus…!


  2. Sabeu que de Pals va sortir Colom cap a les Amèriques?
    Imagineu-vos que ara en dirien que va sortir de Palos i no hi ha cap Pals (convertit en claus…)… Em semble tot plegat una manipulació espanyola contra Catalunya…! COM SEMPRE…!!!!Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: