h1

Mas veu la independència com una ‘solució’

Juny 29, 2011

El president del govern català ha afirmat en una conferència a l’Ateneu Barcelonès que el fet de que Catalunya pugui tenir un esta propi ho veu ‘com una solució’ però que cal saber si cal plantejar aquest debat en un calendari immediat o a més llarg termini.

Mas ha presidit la cloenda del cicle de conferències Catalunya 2050, organitzat per l’Ateneu Barcelonès coincidint amb el seu 150è aniversari, i ha pronunciat la conferència “Una dècada al servei d’un segle”.

La independència com a “solució”

Preguntat pels assistents a la conferència sobre si toca o no la independència, Mas ha recalcat: “El fet de que Catalunya pugui tenir un Estat propi ho veig com una solució”. Tot i això, ha manifestat que “el tema és si s’està en el moment en que posar això en el calendari immediat ens ho resolt o ho espatlla”.

“Catalunya pot acabar requerint un estat propi i són conclusions cada vegada més compartides”, ha indicat, al temps que ha ressaltat que “una cosa és això i una altra és dir que s’ha d’anar a fer ara amb les condicions actuals de la societat i demografia catalana i de les prioritats de la població”.

En aquest sentit, ha remarcat que a Catalunya “hi ha determinades batalles que Catalunya només les pot plantejar si és per guanyar-les i no perdre-les”. Mas ha volgut insistir en una idea que ja havia plantejat en altres ocasions i és que hi ha d’haver una amplia majoria a la societat per posar sobre la taula la independència de Catalunya: “En aquestes fites només hi arribarem amb amplis consens dins de Catalunya”

Font:
Portal crónica.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: