h1

Al-Husayn II ibn Mahmud

Mai 17, 2011

al-Husayn II ibn Mahmud (àrab أبو محمد حسين باشا باي, Tunis 5 de març de 1784-20 de maig de 1835) fou bey de Tunis de la dinastia husaynita de Tunísia del 1824 a 1835. Era el fill gran de Mahmud ibn Muhammad i fou designat príncep hereu el 20 de febrer de 1815.

Va succeir al seu pare quan va morir el 28 de març de 1824. Va donar suport a l’Imperi Otomà en les diverses fases de l’anomenada qüestió d’Orient. La seva participació, que va consistir en l’enviament d’uns vaixells, va acabar amb la destrucció de la flota pels anglorussos a Navarino el 1827 (només es van salvar dos vaixells tunisians). Llavors va comunicar a França que observaria una estricta neutralitat en el seu conflicte amb Alger. Els francesos van ocupar Alger el juliol de 1830; la població reclamava la guerra santa però el bey aconsellava mantenir la calma. El 8 d’agost de 1830 va signar un tractat amb França que confirmava l’abolició de l’esclavatge, la llibertat de comerç dels estrangers a la regència i la supressió del costum dels regals i donacions que s’acostumava a donar als bey i als seus ministres per part dels europeus; a més a més en un apartat secreta el bey li va cedir al rei de França un terreny a Carthage per l’emplaçament d’una catedral en honor de Sant Lluís de França (Lluís IX). El 1831 va rebre el grau de general de divisió de l’exèrcit otomà. Des de 1831 la influència euopea es va fer notar a Tunísia.

Va voler intervenir militarment a la Tripolitana després dels incidents al territori entre 1832 i 1835, però la Porta va imposar l’administració provincial directe i va tallar d’arrell la seva pretensió. A la seva mort el 20 de maig del 1835 el va succeir el seu germà Mustafà ibn Mahmud.

estendard del bey de Tunis segons el model del Museu de l’Exèrcit

Bandera
El 20 d’octubre de 1827, després de la destrucció de la seva flota a Navarino, Husayn II va decidir crear una bandera per les naus per distingir-les de les d’altres estats. La bandera es va crear el 1831. Un estendart personal li es atribuït. Segons Witney Smith el model bàsic fou el mateix entre 1830 i 1856, pero hi ha nombrosos pavellons amb variacions un de l’altra, sent alguns molt elaborats amb gran nombre d’estels (entre 24 i 96 estels) i discs.

Més informació: http://ca.wikipedia.org/wiki/Al-Husayn_II_ibn_Mahmud

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: