h1

“Pals descobreix Colom” – Especial de la Revista de Girona

Mai 6, 2011

En l’edició d’aquest mes de maig, la prestigiosa Revista de Girona, publica un article especial d’uns 25 fulls, dedicat a Cristòfor Colom i especialment a les darreres troballes realitzades a Pals (Baix Empordà).

Aquest article porta per títol, “Les connexions gironines de Cristòfor Colom“, i en ell, la publicació fa especial incidència en el fet de que encara avui, curiosament es mantenen les incògnites sobre la figura i l’origen de l’almirall.

L’article és obra de diferents autors, com na Judit Pujadó, en Narcís Subirana (membre del Cercle Català d’Història), en Miquel Martín i un altre bon amic, en Jaume Fàbrega.

 

Us tastet de l’article:

“Estudiosos, científics i investigadors treballen des de fa anys per resoldre les múltiples incògnites sobre la figura i l’origen de Cristòfor Colom. La pèrdua i manipulació de documents compliquen enormement la tasca d’arribar a conclusions definitives, però la participació de súbdits de la Corona catalanoaragonesa en el descobriment d’Amèrica cada cop resulta més innegable. En aquest sentit, la troballa d’un document medieval que demostra l’existència d’un port a Pals al segle xv ha posat sobre la taula la possibilitat que les naus de Colom sortissin d’aquesta localitat empordanesa en lloc de fer-ho de Palos de la Frontera.”

La Revista de Girona, també dedica la seva editorial a aquest tema, incidint especialment sense posicionar-se però essent molt clars, en el fet de que es massa evident la desaparició, manipulació, i tergiversació d’ingents quantitats de documents, i de que potser, ja es hora de deixar de mirar cap a un altre costat.

També fa una crida al món de la universitat perquè no es quedi enrere i encapçali d’una vegada per totes, les recerques sobre el que ja es un secret a veus.

Joaquim Ullan

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: