h1

Conferència a “Can Felipa”

febrer 20, 2011

Dins del programa de l’Aula d’Entensió Universitària per a la Gent Gran de Poblenou que l’Associació Aula “Endavant Sant Martí” en col·laboració amb la Universitat de Barcelona ha programat per al primer trimestre d’enguany, vaig oferir una xerrada que va portar per títol “Cristòfor Colom i la Descoberta d’Amèrica”.

En una sala plena de gom a gom, amb més de 150 persones expectants per aquest tema que tantes opinions aixeca, vaig centrar la xerrada fonamentalment en tractar de situar els fets i els personatges dins del seu context històric, donat que sense ell, es fa impossible poder entendre la problemàtica que l’envolta.

En primer lloc em vaig centrar en la problemàtica actual que converteix el debat entre investigadors, en un autèntic joc de disbarats amb un rerafons ple d’interessos i molt allunyat de fonaments historiogràfics.

En segon terme, vaig centrar-me en la història oficial, les seves contradiccions, i la realitat política d’una època, que acabarà canviant una història que res tindrà a veure amb el que avui llegim en els llibres.

Finalment, el context de l’època, les darreres troballes efectuades per diversos investigadors entre ells, els del Cercle Català d’Història i especialment n’Eva Sans i en Narcís Subirana, i la realitat a la que ens conduirà la recerca continuada i les noves pistes que s’ens obren, van concloure una xerrada que es va allargar més de 100 minuts i que va despertar com ja es habitual, sorpresa, estupor, i indignació en tot aquell públic que fins al moment desconeixia l’espoli historiogràfic patit pel nostre país.

Escolteu la grabació integra de la conferència a “Can Felipa” el passat 02/02/11

Joaquim Ullan

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: