h1

Els celtes

febrer 11, 2011

Benvolguts,

vull adjuntar-vos una nova proposta del meu amic en “Morell”, que aquest cop ens parla dels “Celtes”. Segur que hi teniu moltes coses a dir sobre aquest article i segurament hi haurà molta disparitat de criteris. Us convido a legir-lo i a enviar-me tots els vostres comentaris i opinions.

Els Celtes (per: JM Morell)

No fa gaire que vaig desmitificar als ibers en explicar que els autòctons peninsulars eren en realitat els lígurs. Però i els celtes?, que pasa amb ells? Doncs “mas de lo mismo”.

El desenvolupament de la humanitat va lligat a les glaciacions. L’ultima la de Würth, fa 80.000 anys i entre mig, dos mini glaciacions més, fa 30.000 i 15.000 anys, coincidint amb l’aparició dels  cromagnons i del homo sapiens. El resultat de aquestes “minis” era una crosta de gel fins els Pirineus en el cas d’ Europa, i també a Amèrica, Asia i a l’hemisferi sud.

Aquest fet provocà un desplaçament cap el sud de la zona temprada facilitant el desenvolupament de la civilització al sud de la Mediterrània: Fenícis, Egipcis, etc.

Per tant, el fet que els celtes baixesin del nord barrejant-se amb els ibers i formant així els celtibers, es fa difícil de creure per no dir altre cosa.

En produir-se el desgel, la humanitat va anar desplaçant-se cap el nord segons ens diu un estudi d’ADN fet pels anglesos de la universitat d’Oxford:

LONDRES- Un reciente estudio elaborado por la Universidad de Oxford, asegura que gran parte de la población del Reino Unido desciende directamente de un grupo de pescadores ibéricos que viajó por mar hasta las Islas Británicas hace aproximadamente 6.000 años. «La mayoría de los actuales habitantes del Reino Unido son herederos directos de los españoles», confirmó al diario «The Independent» el profesor Bryan Sykes, autor de una investigación que supuestamente desmonta la teoría de que los celtas provienen de tribus de Centroeuropa.

El equipo de investigadores llegó a esta inesperada conclusión mediante el análisis de material genético de personas de origen celta y de habitantes de la costa cantábrica. Tras comprobar que el ADN de ambos grupos era prácticamente idéntico, lanzaron la teoría de que los ingleses provienen de un grupo de pescadores que salió de la Península Ibérica hace unos 6.000 ó 7.000 años.

Esta oleada migratoria se convirtió en la base de la población británica, cuyo mapa genético ha sido analizado por el profesor Sykes para un libro que se publica esta misma semana en el Reino Unido, titulado «Blood of the Isles» (en castellano, «La sangre de las Islas»). Al parecer, hace unos seis milenios el territorio inglés estaba poblado por varios miles de seres humanos, antes de la llegada de distintos grupos étnicos. Entre ellos, asegura el profesor de Oxford, destacó la presencia de seres humanos provenientes de Iberia que sabían cómo construir embarcaciones capaces de navegar en aguas agitadas como las del Canal de la Mancha, antes de llegar a las Islas.

Con posterioridad, la población indígena se subsumió en una tribu celta de mayores dimensiones, lo que implica que la mayoría de los habitantes de las islas británicas descienden de españoles», señaló el autor del estudio, famoso por el libro «Las Siete Hijas de Eva».

Per una banda els grans navegants junt amb els pelasgues, eren els lígurs i els èuscars. El desglaç va començar fa uns 8.000 anys, fet que aprofitaren pobles del sud per desplaçar-se cap el nord civilitzant les terres que anaven quedant desglaçades i alhora implantan les seves costums: camps d’urnes funeràries, cultiu del raïm, blat, megalits, etc. Sabem que l’escriptura de les runes germàniques tenen una coincidència del 90% amb les de la península. Em refereixo a les escriptures lígurs, èuscares i tartésiques i no a les íberes ja que la seva escriptura i el seu origen no es el que  “oficialment” ens diuen que es.

Per que ens amaguen la cultura lígur?, la gran constructora de megàlits?

Si les 3 penínsules de la Mediterrània, el Peloponesi, la Itàlica i la Liguria, van ser bressol  de diferents civilitzacions i nomes ens parlen dels grecs i del romans, oblidant-se dels lígurs , pot ser que si us fixeu en el plànol inferior, potser descobrireu el que hi ha al mig de la península…

…són celtes?, ibers?, celtibers?

Vosaltres que creieu?

¡ LIGURS !

 

Anuncis

3 comentaris

  1. Doncs jo no hi veig res al centre de la península. Tanmateix, m´agradaria saber d´algun article a on s´expliquin les tribus ibèriques. Els Ibers. Jo en sóc un gran defensor… però sé que la Ligúria sempre ha tingut les fronteres mogudes i poc definides… Massàlia… Em pots aclarir el tema? Tens algun text que en parli?
    Gràcies.

    Albert


  2. Parleu del ligurs. Actualment Ligùria, no és la regió de Gènova ?. — L’investigador de la cultura íbera, en Santaeuràlia, manifesta que ha traduït l’escriptur ibera servint-se de l’actual basc. Ell considera que ambdues llengües eren germanes. És un detall molt important. Hom creu que, tant ibers com bascons, són originaris de l’actual estat caucàsic de Georgia, atès que h han paaraules idèntiques.


  3. Sempre agafem el rastre al revés. Van ser els ibers d’ací , de la Ibèria pirinenca, els que van amigrar a la Ibèria caucàsica. Vegeu: Les arrels més antigues, de Jauem Clavé Cinca. Editorial Pagès. Per altra part, ibers vol dir hebreus, tot és el mateix.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: