h1

“Cria cuervos”

febrer 6, 2011

Em torna a escriure el meu amic “Morell”. M’envia algunes breus biografies i jo li dic que no es faci mala sang. És un patidor de mena i de vegades algunes coses com aquesta, et regiren el menjar.

Alejandro Lerroux García (La Rambla, Còrdova, 4 de març de 1864 – Madrid, 25 de juny de 1949).
Lerroux García va militar des de sa joventut en els  partits republicans,. Va  dedicar-se  al periodisme, desenvolupant un estil agressiu i populista. Va dirigir varies publicacions, entre elles “El País”, “El Progreso”, “La Publicidad”, “El Intransigente” i “El Radical”. Es va establir a Barcelona.

“Con sus campañas, duramente anticlericales y populistas, se ganó al ambiente obrero, y llegó a ser llamado el Emperador del Paralelo.”

Traslladat a Madrid va continuar amb el periodisme i la política.

“Las campañas de su periódico produjeron disturbios de carácter antimilitarista y anticatalanista, contrarrestados por fuertes reacciones de otros sectores opuestos.”

Federico Jiménez Losantos (Orihuela del Tremedal, Teruel, 15 de septiembre de 1951) es un periodista, escritor y empresario español.
Va estudiar lletres a Saragossa on era afiliat al partit comunista. Després va fer el doctorat en filologia hispànica a Barcelona on ja era afiliat al Psuc i va començar la seva carrera periodística fins que uns anys després, en ser fitxat per P. J. Ramírez es va traslladar a Madrid.

Losantos va ser un dels principals promotors del “Manifest dels 2.300”, des d’on s’oposava a l’obligatorietat de l’ensenyament en català. En represàlia, fou segrestat per Terra Lliure a Santa Coloma de Gramenet, essent posteriorment alliberat. Va estudiar Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona. Durant la dictadura franquista, va col·laborar en diverses revistes d’esquerra i milità en el Partit Comunista d’Espanya fins a finals dels anys setanta, a mesura que anava canviant el seu posicionament ideològic.

Va rebre un tret a la cama dels seus capturadors, fet que li provocà seqüeles físiques permanents.
Apart de l’esquerra, en el seu discurs fortament espanyolista es dirigeix especialment en contra del nacionalisme català i basc. Molts consideren aquesta fixació davant del catalanisme com una conseqüència de l’atemptat que va patir.

Manuel Jiménez de Parga Cabrera (Granada, Andalusia 1929) és un polític, i jurista.
Va néixer el 9 d’abril de 1929 a la ciutat de Granada. L’any 1954 realitzà el seu doctorat a la Universitat de Madrid, moment en el qual passa a exercir la docència a la Universitat de Barcelona com a catedràtic l’any 1957, de dret polític.

Entre novembre de 1976 i març de 1977, fou rector d’aquesta universitat. El 1981 obtingué la càtedra de dret constitucional a la Universitat Complutense de Madrid.

Es a dir, de Madrid a Barcelona sense fer oposició, per ser franquista. Es conegut pel seu anticatalanisme.

 

Hi ha molts casos com aquests en que  uns  “espanyols” fan carrera a Catalunya i alhora es converteixen si no ho eren ja, en els mes anticatalanistes.

Cria corbs i…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: