h1

Joan Laporta i la misèria dels tertulians

Desembre 24, 2010

Aquest matí escoltava a un tertúlia del programa “Els Matins” de TV3, queixant-se amargament de l’aptitud del Sr. Laporta quant aquest menysprea segons paraules del tertulià, als diputats al Parlament de Catalunya. Aquest senyor reblava que aquests parlamentaris són els representants del poble i que com a tal, han de ser respectats.

Particularment em pregunto innocentment, si el Sr. Laporta menteix quant diu, que encara es l’hora que aquests “representants” demanin perdo a la societat catalana per la crisi institucional a que ens han portat. Si fem memòria i no cal anar massa lluny, recordem quina ha estat l’aptitud respecte a les retallades per part del govern central de l’estatut, i quina davant la sentència del tribunal constitucional també contra l’estatut, i com defensen els atacs contra la immersió lingüística, contra la llei del cinema, contra la prohibició de les “corridas” de braus, contra la llei de referèndums, etc, etc…

Algun d’aquests representants ha plantat cara contra el govern central pel segrest que pateix l’aeroport d’El Prat?, o el port de Barcelona?, o el tan desitjat i necessari corredor mediterrani, o per les autopistes, o pel repetidors de TV3 a territori valencià? Quina aptitud han tingut aquests senyors que realment no representen a ningú davant la judicialització del poble català davant d’una justícia posada a dit pels partits majoritaris nacionalistes espanyols? Es que no pensen fer absolutament res davant de l’estat més antidemocràtic de tota l’Europa moderna del s.XXI?

És esfereïdor escoltar al Sr. López Tena, explicar que en rankings internacionals, el nivell d’independència del Tribunal Suprem espanyol, el situa entre els llocs 70 i 90, darrera de països que prefereixo no anomenar per no patir més mal d’estómac en un dia en que la mare tindrà la taula a rebentar de menjar.

Al parlament i a qualsevol lloc senyor tertulià de TV3, cal dir les coses pel seu nom i si a 135 parlamentaris se’ls s’ha de picar el crostó per la desastrosa feina feta, cal fer-ho. En una empresa privada, qui la fa va al carrer, i en canvi en el nostre sistema polític, no importa el tipus de desastre que facis, que mai et demanaran responsabilitats. Demanar a aquestes altures respecte per segons qui, em sembla ja un presa de pel en tota regla.

Especialment dirigit al Sr. Tertúlia d’aquest matí, adjunto tot seguit el darrer comunicat de la Solidaritat Catalana del Sr Laporta, a fi de que em digui si està en desacord en alguna de les coses que s’hi fan esment o si creu que hem d’optar per un altre camí diferent al que proposa SCI.

 

Solidaritat Catalana per la Independència davant del recurs al TC del govern espanyol sobre la Llei de Consultes

Aquest migdia, el consell de ministres del govern espanyol, encapçalat per  José Luis Rodríguez Zapatero, ha acordat presentar un recurs al TC perquè examini la inconstitucionalitat de la llei de consultes catalana.

La decisió arriba l’endemà mateix de conèixer-se la sentència del Suprem que liquida la immersió lingüística a les escoles, i el mateix dia que s’investia president Artur Mas amb el suport del PSC-PSOE. Com és habitual, el govern espanyol no ha donat la cara i Alfredo Pérez Rubalcaba, vicepresident primer i portaveu, ha silenciat la decisió durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Davant d’aquest nou atac frontal a la dignitat del poble de Catalunya en el marc d’una ofensiva espanyolista sense aturador, Solidaritat Catalana per la Independència constata:

1. Que la Sentència del Tribunal Constitucional(STC) sobre l’Estatut, ja deixava clar que la Generalitat de Catalunya no té competències en matèria de referèndums, donat que el Tribunal deixa a mans de l’Estat espanyol la competència exclusiva en la convocatòria de referèndums.

2. Que avançant-se a la possibilitat de que el govern espanyol recorregués la llei davant del TC, els promotors de Solidaritat Catalana per la Independència Alfons López Tena i Uriel Bertran van presentar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que permetria a la Generalitat convocar la consulta malgrat la STC i possibles recursos, perquè la STC expressament reconeix la competència catalana en consultes populars no referendàries, com l’organitzada per l’Ajuntament de Barcelona sobre la reforma de la Diagonal.

3. Que la ILP presentada fou rebutjada per tots  i cadascun dels partits polítics presents aleshores a la Mesa del Parlament de Catalunya (CiU, PSC, ERC, ICV-Euia i PP), fent la feina bruta que el TC no havia arribat a fer.

4. Que Solidaritat Catalana, mentre els altres partits parlaven de viatjar a Ítaca, de drets a decidir inconcrets, de referèndums declarats inconstitucionals o de recuperar les engrunes estatutàries per la porta del darrere, porta mesos denunciant que la STC és l’inici d’una ofensiva espanyolista amb la connivència de les dues principals forces polítiques espanyoles i els aparells de l’Estat que té per objectiu convertir Catalunya en una regió pobra, mesella i espanyolitzada.

 Solidaritat Catalana per la Independència exigeix a la resta de partits:

 1. Que deixin de mirar cap a una altra banda i de mentir al poble de Catalunya: estem davant d’un conflicte amb Espanya de gran abast, i cal plantar-hi cara.

2. Que denunciïn el profund caràcter antidemocràtic del govern espanyol i la justícia espanyola.

3. Que combatin l’intent de genocidi cultural i els dèficits democràtics que s’estan produint  i siguin dignes del poble valent i madur que representen de l’única forma digna possible: la insubmissió.

 Molt especialment, SI pregunta al senyor Mas si no veu incompatible el fet de haver-se proclamat president gràcies a una formació política que via Madrid insulta i menysprea els catalans i la democràcia dia sí i dia també, mentre el candidat Mas duia al seu programa una reforma de la Llei de Consultes més ambiciosa. El senyor Mas té l’ocasió de demostrar si avui ha estat elegit President de Catalunya o representant ordinari de l’Estat Espanyol a Catalunya.

Solidaritat Catalana per la Independència insta a la societat civil catalana i al poble de Catalunya a mobilitzar-se arreu del país davant les agressions que com a poble estem patint i exigir una resposta digna per part de les institucions del país.

Solidaritat Catalana per la Independència presentarà el proper mes de gener al Parlament dues Proposicions de Llei: Llei de declaració d’Independència de Catalunya i Llei de Consultes Populars no referendàries

Joaquim Ullan

10 comentaris

 1. Ens convé molt crec jo, sentencies i recursos com els esmentats si no es així la gent que está completament adormida, no es despertará mai!!


 2. Ja esta be que es mogui el Laporta, però


 3. El Sr. Cuní té els seus tertulians ensinistrats, i avui, aquest era el front d’agressió.
  Convindria recordar-los que el respecte i la consideració es guanyen i es conreen cada dia o es perden, quan s’han perdut, recuperar-los és força difícil, de vegades ja no es recuperen mai més.
  Tenen un cert parentiu amb la confiança.


 4. Tens raó Joaquim. Ara ens cal gent valenta, amb coneixements i efectiva.

  Estic d’acord amb el teu escrit.

  Bon Nadal


 5. A mi personalment el Sr. laporta no m´inspira cap confiança. Em dona la impresió de que es com un idol caigut, que s´ha agafat al ferro candent del independentisme com a plataforma per entrar en política i no li están anant les coses massa bé. Som moltissims, com jo mateix que lluitariem per la independencia de Catalunya, hi ho faré quant veigi un lider fiable que agafi la bandera amb força suficient per liderar una Nació com Catalunya. Dona la sensació que está abusant del dret a la pataleta. En quant al T.C. em sembla irreal que una pandilla de caducats puguin dictar lleis de cap mena. Catalunya que es un poble de importants Juristes, crec que podría defensar on fos, la legalitat del T.C. i les seves lleis, que surten de les mánigues dels Srs. Rajoi i Zapatero.
  JAN-81


 6. Jo vaix neixer a Barcelona i encara que ara ni hi visc, perque no m´ho puc permetre, es massa car, me l´estimo molt. Quan l´Alcalde va proposar la reforma de la Diagonal, vaig pensar: mira un altre que ja es vol fer la pirámide. Tots els gobernants siguin bons o dolents, arriba un moment que senten la necessitat de fers-se una piramide. El Franco El valle de los Caidos, El Felipem i el José Mª una casa multimillonaria a la Moraleja, un dels barris mes cars d´Europa, El Maragall, els Jocs Olimpics del 92, que li van sortir tan cars que va tenir que fujir a Roma perque no podía pagar els comptes. Ara la Diagonal. I que passa amb el tren de Alta velocitat que ja ha arribat a tot arreu menys a Barcelona? que passa amb la N-II que es la cerretera amb mes accidents de la Peninsula Ibérica, . Crec que avans de fer mes pirámides, caldría netejar be les cloaques.


 7. Estimat Joaquim: El teu rellotge crec que no marca bé. A les 12,52 ja sería pm, pero com es am hauria de marcar oo,52 am. FELIÇ ANY NOU. JAN_81


 8. Laporta és un personatge incómode per als que ara remenen les cireres, ja que no té pèls a la llengua, no el poden sofrir.

  Oriol López


 9. Ja esta be que es mogui el partit Solidaritat Catalana per la Independència, que representa el Laporta, però amb seriositat i escalant vots amb el futur, si pot ser immediat millor, ens fa molta força falta… benvingut sigui aquest partit… si la gent es seriosa, capaç políticament, intel•ligent i es convencen així mateix per convèncer al poble que amb el temps es pot aconseguir els que ells creuen ser capaços de obtenir i mes si saben moure’s en el Parlament Europeu, que això es vital junt amb l’opció de la ciutadania amb els seus vots d’acord amb la independència al menys d’un 51% de la població. Mentre, al Sr. Laporta li queda molta sapiència política i demostrà convicció mes que oportunisme (imatge que dona) i modèstia (per que nomes son quatre gats els que l’han votat). Sobre això no pot dir !!!que n’aprenguin!!! Dons li queda molt que aprendre. Benvingut sigui el seu partit si de debò suen la samarreta, que la tindran que suar força i si ho fan segur que tindran el meu acord i d’altres ciutadans. Vinga a ser políticament honestos, seriosos i sobretot intel•ligents i no oportunistes.


 10. Aquest senyo a mi tan poc m’inpira confiaça la vritat es que el veix mol prepoten encara que te raó em el que diu la llastima es que es ultim que arrivat i sempre vol ser el primer, crec que “REAGRUPAMENT2 te més creavilitat ja que van estar dos anys travallan per poder consaguir un lloc al perlament i unic la falta de unitat es el que va consaguir el senyo la Porta i company-a es que entresin ells sols, una pena ja que podrian ser mols més en el parlament, i per mi es van cadar a fora els més bons i traballadors. Es el que pensoDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: