h1

Pau, amor i treball

Novembre 25, 2010

El nostre benvolgut amic en Ramon Cuellar, més conegut com el “rodolinaire”, ha tingut un detall amb mi, que m’ha semblat fantàstic. Crec ambel seu permís, que us el faré extensiu a tots vosaltres.

Ramon:

“Em plau fer-te un regal que té un relleu extraordinari: Es tracta de l’obra de l’artista Rafael Yzquierdo anomenada: PAU, AMOR I TREBALL.

És el centre d’una història meravellosa. A la casa, on vivíem fins el 1950, teníem un quadre fet amb la làmina de l’artista esmentat. Va desaparèixer un dia de l’any 1950 quan vam canviar de casa i no he pogut trobar-ne una enlloc. Imaginat que desprès de 45 anys de recerques als encants i 15 anys de recerques per internet, la vaig trobar aquest darrer dissabte en una subhasta per internet.

A veure si avancem diumenge.”

 

3 comentaris

  1. Es precioso!


    • Sí,habrá avance! seguro que llega el dia ,en que seremos más sensibles para comprender la historia verdadera de los pueblos que fueron oprimidos por
      la represión y las guerras.La livertad debe de mirar ,siempre hacia adelante, sin miedo!


  2. Us vull explicar una anècdota relacionada amb aquest cartell. Rafael Yzquierdo va néixer a Filipines l’any 1885, fill d’un funcionari de l’estat espanyol i d’una filipina. Als 4 anys va ser enviat a la península, on el van acollir unes tietes andaluses, amb qui va aprendre l’espanyol amb accent andalús. Uns anys més tard, quan els seus pares van retornar a Espanya, després de la pèrdua de la colònia, es van instal·lar a Barcelona. Aquí va desenvolupar tota la seva vida i la seva carrera artística.
    Quan va acabar la guerra civil, algú el va denunciar per haver pintat aquest cartell i un agent franquista es va presentar a casa seva amb la intenció d’interrogar-lo. Yzquierdo no era un home afiliat a cap partit i quan va parlar amb el policia i va donar explicacions (que desconeixo) sobre el quadre amb el seu accent andalús, van pensar que realment no devia tenir cap relació amb moviments polítics i el van deixar estar.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: