h1

La Llotja

Novembre 4, 2010

La Llotja de Barcelona, o Llotja de Mar està situada al Pla de Palau. Aquest edifici era el lloc on es reunien els mercaders de la ciutat i era destinat a la contractació. L’edifici neoclàssic actual és el successor d’altres construccions més antigues.

El que queda de la llotja gòtica, ara és envolcallada per un edifici neoclasic que no ens permet imaginar el que va ser aquell edifici. Per poder tenir una idea de com era aquesta llotja de Barcelona, podem visitar la de València, que es va construir el 1494 i que és molt similar.

Basicament era un edifici obert, però quant havia mala mar, aquesta entraba dins i per aquest motiu, es va decidir tancar l’edifici amb murs.

Per la banda de mar, no havia fortificació. Era tal la potència i por que transmetia la marina, que no els calia enmurallar la banda de mar.

La sala de contractació es una dependència totalment de creació catalana que tenien totes les llotges, i que després es castellanitzà com tota la història que envoltà la descoberta d’Amèrica.

Al damun de la sala de contractació d’aquest edifici hi ha la sala de cònsuls del consulat de mar. A l’altre banda de la plaça hi havia la llotja del blat (del que venia de Sicíla).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: