h1

La casa de contractació de Sevilla

Novembre 2, 2010

La Casa de Contractació d’Indias es va establir el 1503 per fomentar i regular el comerç i la navegació amb el Nou Món. La seva denominació oficial era “Casa y Audiencia de Indias” i va donar com a fruit, un monopoli de comerç amb les Indies a Sevilla.

Estaba regulada d’acord a les ordinacions expedides a Alcalá d’Henares en el moment de la seva creació, i entre les seves finalitats s’hi especificaven las de:

“recollir i tenir el temps necesari, quantes mecaderies, manteniments i altres aparells fos necesari per provir totes les coses necesaries per la contractació de les Índies; per enviar allà tot el que convingui; per rebre totes les mercaderies i altres coses que d’allà es venguesin, etc…”.

El seu reglament fou modificat curiosament per les ordinacions expedides a Monsó el 1510 i tota la legislació referent a aquest organisme es va imprimir el 1522.

Les Ordinacions de 1510 són més extenses i minucioses que les de 1503 i s’especifiquen moltes més coses, entre ellas, la creació del puesto de Cartógraf, cosa també molt curiosa perquè la primera cartografia castellana coneguda es de mitjans de segle i a més, és d’origen dubtos.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: