h1

Espurna o flama a Arenys de Munt?

Setembre 20, 2009

(Publicat a Facebook el 09/09/09)

Aquests darrers dies, escolto l’opinió de moltíssimes persones especialment a través dels mitjans de comunicació, de les que es desprèn que aquells sectors més depenents del món de la política, de la intel·lectualitat finançada, del món subvencionat, etc, òbviament donen missatges en la línia de llençar aigua freda a la flama nascuda a Arenys de Munt, amb la finalitat clara d’escapçar qualsevol envalentonament de l’independentisme.

No sóc cap expert en sociologia, però el sol fet d’observar la gent que m’envolta i els comentaris que cada dia a peu de carrer es van generant a tenor d’aquest tema, em fa pensar en l’error de tots aquests “sociòlegs de duro” que viuen la realitat del carrer des de despatxos massa allunyats de l’asfalt.

Em pregunto si aquesta espurna nascuda a Arenys de Munt, pot realment i gràcies a la ineptitud del govern d’allà i d’aquí, arribar a convertir-se en una flama realment demolidora. Si una cosa necessita l’independentisme català, és simplement projectes conjunts que facin que aquests univers ple d’entitats nacionals que fan la guerra pel seu compte, es retrobin en algun punt comú que els faci viatjar en la mateixa direcció. Quí sap si en un tema com el de les consultes populars organitzades per entitats, es pugui trobar l’eina ideal per forçar als partits polítics a entrar en un carrer sense retorn.

No hi ha res més dramàtic pel sistema polític que vivim, que no solament es demani el dret a consultar al poble, sinó que aquest, fart de la sordesa premeditada d’aquells que es diuen o anomenen “els nostres representants”, passi a l’acció i ell mateix s’organitzi consultes per fer patent la resposta a la pregunta que l’estat mai no vol consultar.

Tenim l’oportunitat de donar a l’estat, la resposta a la pregunta prohibida. I que farà el govern? Quina legitimitat tindrà a partir d’aquell moment? Pot un govern obviar la resposta massiva d’un poble que decideix actuar per la via democràtica? És democràtic aquest govern?

Pot Catalunya, el país que va inventar el pactisme, que va ser l’espurna a l’edat mitjana d’una unió d’estats, que va tenir un dels primers parlaments a occident, i que va tenir una de les constitucions i ordinacions político-juridiques més avançades de l’època, pot permetres que quan es demana el dret a exercir un dret democràtic com és el de poder votar les qüestions que siguin, l’estat ens ho impedeixi?

Ja que hi ha molta gent sense memòria, cal recordar i més en aquestes dates properes a la diada nacional de Catalunya, que si estem sota el comandament d’aquest estat, ho és per les armes i per l’abolició totalment il·legal de les nostres constitucions. Un estat que cada cop que Catalunya ha estat a punt d’aconseguir un pam més d’autogovern, ha respòs amb guerres civils, cops d’estat tipus Tejero, tribunals constitucionals, etc, etc…

El dret d’autodeterminació està contemplat en l’article 1 de la declaració dels drets humans de nacions unides, llei que per cert, és de rang superior i d’obligat compliment. Així doncs i a tenor de les declaracions de la Sra de la Vega, la constitució espanyola és la que realment està fora de la llei.

L’estat s’esmicola i els nostres polítics mirant de tapar esquerdes com poden. Doncs mala sort, perquè, si som mínimament intel·ligents, podem acabar amb aquesta repressió més aviat que tard. Això si, quan siguem independents, per favor, no ens oblidem de tots aquests tapa-esquerdes que comento, perquè els hi haurem de passar alguns comptes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: